fbpx
У Казахстані випробували турецьку бойову машину ARMA 8×8

У Казахстані випробували турецьку бойову машину ARMA 8×8

Otokar Азія Бронетехніка БТР Випробування Казахстан Світ Туреччина

Бойова броньована машина ARMA 8×8 турецької компанії Otokar завершила випробування у Казахстані.

Про це інформує Мілітарний.

У збройних сила Казахстану відбулися випробування колісної бойової машини ARMA 8×8, виробником якої є турецька компанія Otokar, пише Defence and Technology.

Тестування машини тривали протягом 6 місяців у різних географічних та кліматичних умовах на ґрунтових дорогах, піщаних та мулистих ділянках. За інформацією інтернет-видання, випробування пройшли успішно.

Ця бойова машина оснещена безекіпажним бойовим модулем Nefer, який озброєний 30-мм автоматичною гарматою 2А42 та спареним кулеметом 7,62 мм. Модуль спеціально розроблений для використання у казахстанській армії.

Вогневі випробування основного озброєння проводилися в різний час доби з використанням прицільних комплексів з тепловізором. Це забезпечує хорошу видимість та ефективне ураження цілей

ARMA – колісна бойова машина, що виробляється у двох варіантах: 6х6 та 8х8. Максимальна вага восьмиколісного БТР – 30 тонн, комплектується дизельним двигуном на 600 к.с. і може розвивати швидкість 105 км/год. Корпус машини зварений з V-подібним днищем, відповідає стандарту НАТО STANAG 4569. Десантне відділення вміщує 10 піхотинців.

Бойова машина має можливість долати водойми вплав зі швидкістю до 8 км/год. Конструкція дозволяє адаптувати машину під різні завдання шляхом встановлення різних бойових модулів із озброєнням від кулеметів калібру 7,62 мм до гармат калібру 105 мм.

Також у Казахстані випробували турецьку гусеничну БМП Tulpar. В ході цих успішних випробувань бойова машина продемонструвала свою мобільність та прохідність у різних умовах, а також можливості свого озброєння.

При демонстрації мобільності, машина їзда по водоймі, лугах та пересіченій місцевості.

У якості озброєння БМП Tulpar використовує бойовий модуль Mizrak-30 з дистанційним керуванням, який розроблений компанією Otokar.

БМП Tulpar – багатоцільова гусенична платформа, яка може оснащуватися різними видами озброєння.

Otokar Азія Бронетехніка БТР Випробування Казахстан Світ Туреччина