fbpx
У Кореї розбився легкий штурмовик KA-1

У Кореї розбився легкий штурмовик KA-1

KAI Авіаінциденти Авіація Азія Корейський півострів Південна Корея (Республіка Корея) ПС Південної Кореї Світ Штурмовики

У Південній Кореї розбився легкий турбогвинтовий штурмовик KA-1.

Про це повідомляє Yonhap.

Це сталося на північному сході країни у понеділок, 26 грудня.

Двом його пілотам вдалося врятуватися.

Легкий бойовий літак KA-1 належав Військово-повітряним силам Республіки Корея.

Повідомляється, що літак впав на землю в окрузі Хвенсон, приблизно за 140 кілометрів на схід від Сеула, об 11:43 годині за місцевим часом після зльоту з авіабази в сусідньому місті Вонджу.

Повідомлень про пошкодження будинків цивільних не надходило.

За словами військових, пілотів літака, який розбився, доправлено до найближчої лікарні.

Легкий штурмовик КА-1 розроблений компанією Korea Aerospace Industries (KAI) на основі одномоторного навчально-тренувального літака KT-1.

На літаку передбачені чотири підкрильові балочні тримачі, на яких можливо розміщувати різне кероване і некероване авіаційне озброєння у вигляді реактивних снарядів, або ж 2-х контейнерів з 20-мм гарматами або 12.7-мм кулеметами.

Південнокорейський дозвуковий одномоторний турбогвинтовий навчально-тренувальний літак KT-1 Woongbi – це перший літак, повністю розроблений та побудований у Південній Кореї.

Нагадуємо, що у липні цього року перший прототип південнокорейського надзвукового винищувача KF-21 здійснив перший випробувальний політ. Під час польоту він летів зі швидкістю близько 400 кілометрів на годину.

KAI Авіаінциденти Авіація Азія Корейський півострів Південна Корея (Республіка Корея) ПС Південної Кореї Світ Штурмовики