fbpx
У Киргизстані впав гелікоптер Мі-8

У Киргизстані впав гелікоптер Мі-8

Авіаінциденти Авіація Азія Гелікоптери Киргизстан Ми-8/17/171 Світ

В одному з районів Киргизстану розбився вертоліт Мі-8 Сил повітряної оборони, є постраждалі.

Про це еповідомляє Мілітарний з посиланням на Укрінформ.

Повідомляється, що інцидент стався 4 червня в Чон-Алайском районі Ошської області. Вертоліт належить Силам повітряної оборони Киргизстану. На його борту було 15 осіб, включаючи екіпаж.

Проте пізніше, у міністерстві оборони уточнили, що інцидент з вертольотом стався в селі Кічі- Алай в Ноокатському районі Ошської області. Але вертоліт летів в Алайський район.

Вертоліт МІ-8 МТ Сил повітряної оборони здійснив вимушену жорстку посадку. За попередніми даними чотири людини отримали травми, їм надається медична допомога.

“Причикою аварії став потужний повітряний потік який утворився між гір, потужності двигунів не вистачило щоб піднятися вище, і вертоліт впав на землю”, –  прокоментував глава Державного комітету національної безпеки Киргизької Республіки, генерал-лейтенант Камчибек Ташиєв

Нагадуємо, що дислоковані на кордоні з Таджикистаном підрозділу Прикордонної служби Киргизстану переведено на посилений режим несення служби через напружену ситуацію.

У Киргизстані повідомили, що військовослужбовці Республіки Таджикистан, незважаючи на раніше досягнуті домовленості про заборону на проведення будь-яких робіт на неузгоджених ділянках киргизько-таджицького кордону до завершення процесу делімітації та демаркації, здійснили провокаційні дії.

Військовослужбовці Республіки Таджикистан встановили контейнер на неурегульованій ділянці кордону.

Зазначається, що о 03.00 год. ранку 4 червня, військові Таджикистану проникнувши всередину території Киргизької Республіки на 1000 м, встановили контейнер на неурегульованій ділянці державного кордону «Унжу-Булак» Чон-Алайского району Ошської області.

Прикордонні війська Таджикистану, в свою чергу, зазначили, що повідомлення ЗМІ про порушення домовленості з Киргизстаном не відповідають дійсності. Про це йдеться в офіційній заяві прес-центру Державної прикордонної служби Республіки.

Відзначимо, що наприкінці квітня, між Киргизстаном та Таджикистаном загострився прикордонний конфлікт, дійшло до застосування зброї та військової техніки.

Передувало цьому намір встановити камеру відеоспостереження на електричному стовбі у Таджикистані на кордоні з Киргизстаном.

Авіаінциденти Авіація Азія Гелікоптери Киргизстан Ми-8/17/171 Світ