fbpx
У Китаї готуються до початку випробувань нового корабля проєкту «Бізон»

У Китаї готуються до початку випробувань нового корабля проєкту «Бізон»

ВМС Китаю Десантні катери та кораблі ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» Експорт Китай (КНР) МДК проекту «Бізон» Суднобудування Україна Флот

У Китаї готуються до початку державних випробувань нового малого десантного корабля на повітряній подушці українського проєкту 958 шифр «Бізон».

Про це інформує Мілітарний.

Головний інженер «Дослідно-проектного центру кораблебудування» Дмитро Бусов у інтерв’ю для АрміяInform розказав, що спеціалісти українського підприємства незабаром відправляться для участь у прийманні побудованого у Китайській Народній Республіці корабля.

Контракт на постачання чотирьох таких кораблів, загальною вартістю 320 млн доларів, був підписаний з Китаєм ще в 2009 році.

За умовами контракту два корабля побудовані в Україні і ще два у Китаї на судноверфі Guangzhou Huangpu Shipbuiding Сompany в Гуанчжоу

Зараз наші спеціалісти вилітають до Китайської Народної Республіки для приймання участі у державних випробуваннях останнього корабля, – сказав головний інженер ДПЦК.

Перші два корабля проєкту 958 будувались в Україні на заводі «Море» у Феодосії в Криму, як ми повідомляли перший корабель передали китайській стороні у квітні 2013 року.

Випробування першого малого десантного корабля на повітряній подушці проєкту 958 шифр «Бізон» розпочались у вересні 2012 року. Окрім ходових випробувань десантний корабель пройшов випробування технікою – були випробовані можливості завантаження і розвантаження техніки, ходу у різних режимах роботи, виходу на берег, тощо.

Відпрацювання висадки техніки на берег з МДК проєкту 958 шифр «Бізон»

Планувалось, що другий передуть до кінця 2013 року, але відбулась затримка та передачу перенесли на початок наступного року, його відвантажили замовнику фактично під носом у російських окупантів у березні 2014 року.

У Китаї перший корабель побудували у 2017 році та після чого розпочались його випробування в інтересах національних військово-морських сил.

Десантний корабель на повітряній подушці проекту 958 призначений для прийому з обладнаного або необладнаного берега бойової техніки і особового складу морських десантів, перевезення їх морем, висадки на необладнане узбережжя і вогневої підтримки десантних військ. Також він може здійснювати транспортування мін і встановлення мінних загороджень.

Корабель здатний узяти на борт 150 тон вантажу – це 10 БТР і 150 військовослужбовців, або 3 танки і до 500 солдатів.

ВМС Китаю Десантні катери та кораблі ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» Експорт Китай (КНР) МДК проекту «Бізон» Суднобудування Україна Флот