fbpx
У Києві поліції передано останні вертольоти H145

У Києві поліції передано останні вертольоти H145

Airbus H145M Авіація Гелікоптери Київ Національна поліція Україна

Національна поліція у Києві отримала два нові французькі вертольоти Н145 Airbus Helicopters у версії D3.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство внутрішніх справ України.

Ними укомплектують авіаційні підрозділи Національної поліції України.

В арсеналі Нацполіції вже є вертольоти типу Н145.

Н145 у версії D3 мають вже п’ять лопатей, покращену електроніку, витримують більші навантаження та мають покращену стабілізацію повітряного судна.

Постачання авіаційних машин Airbus здійснюється відповідно до угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки для створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні.

29 серпня 2018 року між Міністерством внутрішніх справ України та компанією Airbus Helicopters було укладено відповідний контракт.

Нагадаємо, на початку грудня 2021 року фінальна партія H145 для Національної поліції прибула до України. Тоді повітряні судна з тимчасовими бортовими номерами D-HBKR та D-HBKI приземлились в Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

Вертоліт H145 для Нацполіції України. Грудень 2021. Фото: МВС

Попередні два борти прилетіли до України на початку листопада.

Перші два вертольоти у версії D2 для Міністерства внутрішніх справ України прибули до України 22 жовтня 2020 року. Нова модифікація D3 візуально відрізняється наявністю п’яти лопатей головного гвинта та збільшеним корисним навантаженням.

Вертоліт H145 для Нацполіції України. Грудень 2021. Фото: МВС

Окрім постачання Airbus H145 для Національної поліції за угодою вертольоти моделі H225 замовлені та вже передаються до ДСНС та Національної гвардії, а також H125 для ДПСУ.

Airbus H145M Авіація Гелікоптери Київ Національна поліція Україна