fbpx
У Києві пройшов Марш захисників України

У Києві пройшов Марш захисників України

Ветерани Волонтери Добровольці Київ Парад Україна

У Києві до Дня Незалежності пройшов Марш захисників України.

Про це інформує Мілітарний.

Колону очолили родини загиблих учасників російсько-української війни, повідомляє «Укрінформ». За ними рухалися родини героїв Небесної Сотні та поранені учасники Революції Гідності, родини полонених і зниклих безвісти учасників російсько-української війни та поранені учасники російсько-української війни.

Учасники маршу від парку Тараса Шевченка рушили через бульвар Шевченка і Бессарабську площу, далі пройшли Хрещатиком до Майдану Незалежності.

Люди під час ходи несли портрети своїх рідних та близьких, які загинули на сході України. Багато людей у вишиванках, в руках — державні стяги, кримськотатарські прапори.

У пішій колоні були військові медики та капелани, ветерани у так званих «коробках», порядок руху яких визначався за територіальним принципом.

Ветерани з Києва йшли у першій такій «коробці», а за ними ветерани з інших областей України.

За ними крокували представники різних військових підрозділів, бригад і батальйонів. Також були сформовані у колони групи представників громадських організацій і волонтери.

Вздовж всього руху колони люди аплодували учасникам ходи.

Марш захисників України проводиться щорічно у День Незалежності з 2019 року.

Організовується силами громадянського суспільства з повагою до всіх учасників та інституцій і не конкурує з офіційними заходами.

Мета Маршу – вшанування пам’яті героїв, які віддали життя та здоров’я за Незалежність України, вшанування ветеранів, добровольців та військовослужбовців, полонених, зниклих безвісти та політв’язнів російсько-української війни, медиків, капеланів, волонтерів, активістів та всіх патріотів.

Ветерани Волонтери Добровольці Київ Парад Україна