fbpx
У Києві відбувся військовий парад до Дня Незалежності України

У Києві відбувся військовий парад до Дня Незалежності України

Київ Парад Україна

У Києві відбувся військовий парад до 30-ліття незалежності України.

Про це інформує Мілітарний.

До участі у параді до Дня Незалежності України, залучили 36 парадних розрахунків сил безпеки і оборони. Також було залучено більше 75 літальних апаратів та понад 400 одиниць озброєння і військової техніки.

Окрім українських військових, у Параді взяли участь представники армій країн-партнерів — США, Литви, Естонії, Грузії, Данії, Норвегії, Канади, Молдови та інших держав.

Завершував прохід піших колон міжнародний зведений оркестр за участю військових країн-партнерів (США, Велика Британія, Польща).

Зауважимо, що вперше в урочистому проходженні військ взяли участь кінологічні підрозділи силових структур.

Після проходження піших розрахунків, парад продовжився прольотом авіаційної техніки Повітряних сил Збройних Сил України, Сухопутних військ ЗСУ, Військо-Морських сил, Національної гвардії України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, державного підприємства «Антонов» і держав-партнерів.

Зокрема, в небі можна було побачити найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія».

Авіація країн-партнерів була представлена гелікоптерами Black Hawk та військово-транспортний літак C-27J Spartan Словацької Республіки та винищувачами F-16 Польщі.

Потім, Хрещатиком проїхала зведена механізована колона Збройних Сил України та інших сил безпеки й оборони України.

На Параді продемонстрували артилерійські системи, системи реактивного залпового вогню, протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати, зокрема вітчизняного виробництва, що перебувають на озброєнні української армії.

На завершення в небі над Києвом відбувся демонстраційний проліт авіаційної техніки, у складі винищувачів МіГ-29 Повітряних сил України спільно з винищувачами Eurofighter Typhoon Великої Британії з димом синьо-жовтих кольорів.

Київ Парад Україна