fbpx
У лавах ЗСУ викрито бойовика

У лавах ЗСУ викрито бойовика

Війна на Донбасі Донбас Затримання Контррозвідка Російська агресія СБУ Україна

Оперативники військової контррозвідки СБУ викрили колишнього бойовика у підрозділі ЗСУ в районі операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на пресслужбу СБУ.

У спецслужбі запевняють, що чоловік у 2014 році у складі незаконних збройних формувань так званої «ДНР» зі зброєю в руках перебував на одному з блокпостів у Слов’янську на Донеччині. Він здійснював огляд і перевірку документів громадян і транспортних засобів.

Слідчі зазначили, що зловмисник невдовзі після цього, залишив бойовиків, а згодом, надавши недостовірні дані через військкомат, влаштувався до української армії. Він ніс службу в одній з частин у Донецькій області.

Повідомляється, що у ході проведення обшуку за місцем проживання правопорушника правоохоронці виявили і вилучили незареєстрований пістолет травматичної дії та проросійську символіку.

У межах провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Триває досудове слідство.

У березні, співробітники Служби безпеки України затримала на Харківщині бойовика терористичної організації «ЛНР».

Оперативники спецслужби встановили, що громадянин України за власною ініціативою розпочав співробітництво з російсько-терористичними військами, які окупували частину території Донбасу.

Затримання бойовика на Харківщині

У складі незаконного збройного формування так званого «народного ополчения Донбасса» він залякував мирне населення тимчасово окупованої Луганщини, а також брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України та інших українських військових формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

“Під час одного з нападів на позиції українських військових бойовик зазнав поранення, пройшов лікування на території країни-агресора і вирішив залишитися в Росії, розраховуючи отримати російське громадянство”, – повідомили в СБУ.

Затримання бойовика на Харківщині

Проте, замість паспорта РФ він отримав тюремний термін за незаконні оборудки з наркотиками. Після відбуття покарання повернувся в Україну.

У ході проведення обшуку за місцем мешкання зловмисника у передмісті Харкова, виявлено та вилучено бойові гранати РГД-5 та РГО з запалами.

Війна на Донбасі Донбас Затримання Контррозвідка Російська агресія СБУ Україна