fbpx
У М’янмі стався теракт

У М’янмі стався теракт

Азія М'янма Світ Теракт

У М’янмі в місті Баго прогриміли три вибухи.

Про це повідомляє агентство Анадолу.

Повідомляється, що жертвами теракту в місті Баго в М’янмі стали не менше п’яти чоловік. За даними ЗМі, напередодні о 17.00 за місцевим часом в місті прогриміли три вибухи.

У числі загиблих є депутат від Національної демократичної партії.

Також зазначається, що померли троє поліцейських і мирний житель. Загиблий депутат був відомий своєю близькістю до скинутого лідера М’янми Аун Сан Су Джі. Правозахисники вважають, що за терактом стоять угруповання, які підтримують військову хунту.

Тим часом, співробітники поліції міста Баго також приєдналися до акцій протесту проти військового перевороту, – зазначається у публікації.

Нагадуємо, що нещодавно у М’янмі збили урядовий ударний гелікоптер Мі-35 російського виробництва. Авіаційна машина була втрачена на півночі країни в містечку Момаук у штаті Качин, де відбуваються бойові дії між урядовими військами та етнічними сепаратистами.

Як стверджується, ударний гелікоптер армії М’янма збили з переносного зенітного ракетного комплексу FN-6 китайського виробництва. Це перший випадок збиття Мі-35 з 2015 року.

Варто нагадати, що 1 лютого, у М’янмі відбувся військовий переворот. Тоді військові затримали лідерку країни, лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі та інших лідерів держави.

Державний радник М'янми Аун Сан Су Чжі

В армії стверджували, що затримання високопосадовців є відповіддю на “фальсифікацію виборів”. Наразі владу віддали військовому командиру Мін Аун Хлаїнг.

У країні на рік запровадили надзвичайний стан, телефонний зв’язок не працює, а телебачення припинило ефір. Місцеві також кажуть про повільну швидкість інтернету.

Поліція М’янми. Лютий 2021. Фото: ЗМІ М’янми

У листопаді минулого року у М’янмі (колишня Бірма) відбулись вибори. На них перемогла партія Аун Сан Су Чжі “Національна ліга за демократію”. З того часу військові не визнавали їх результати.

Азія М'янма Світ Теракт