fbpx
У Малі поранено 12 німецьких військових

У Малі поранено 12 німецьких військових

Африка Малі Миротворча місія Німеччина Світ Теракт

У Малі поранено 12 німецьких військовослужбовців.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення Deutsche Welle стало відомо, що у п’ятницю, 25 червня у Малі, внаслідок вибуху бомби, закладеної в автомобіль, поранення отримали військові Бундесверу.

Як повідомляється, патруль миротворчої місії ООН Minusma перебував у 155 кілометрах на північ від бази Camp Castor у Гао, де дислокується більша частина контингенту Бундесверу в складі місії.

Як повідомила голова міністерства оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер, внаслідок вибуху бомби, яку активував терорист-смертник, поранення отримали 12 німецьких солдатів. З них троє отримали важкі травми.

Стан двох з них оцінюється як стабільний, а третій на той час знаходився на операції, уточнила міністр. Всі постраждалі були доставлені в Гао на вертольоті, після чого їх розподілили в німецькі, французькі та китайські медичні установи, зазначила Крамп-Карренбауер.

За даними журналістів, бомба вибухнула на шляху патруля. В свою чергу, речник контингенту Бундесверу в Потсдамі підтвердив, що “німецькі солдати” також брали участь у патрулюванні.

Нагадуємо, що 24 травня, у Республіці Малі в Африці стався новий державний переворот.

Військовослужбовці заарештували тимчасового президента країни Ба Н’Дау і прем’єр-міністра Моктар Уана і перевезли їх на армійську військову базу Каті поблизу столиці країни Бамако. При цьому відомо, що президентська гвардія відмовилася захистити президента, дозволивши військовим відвезти його.

Військовий переворот у Малі

Переворот стався після того, як в Малі було сформовано новий уряд замість перехідного кабміну, який пішов у відставку 14 травня. У новому кабінеті міністрів військові очолять міністерства оборони, безпеки, територіального управління і національного примирення.

Варто згадати, що на початку цього року, французький контингент у Малі зазнав втрат – двоє військових загинуло та ще одного бійця було поранено.

Результат підриву французького БТР VBCI у Малі

Сталось це в результаті підриву бронетранспортеру збройних сил Франції на саморобному вибуховому пристрої. Військовослужбовці виконували місію по збору розвідданих у східному районі Менака.

Африка Малі Миротворча місія Німеччина Світ Теракт