fbpx
У Малі розбився французький винищувач Mirage 2000

У Малі розбився французький винищувач Mirage 2000

Mirage 2000 Авіаінциденти Авіація Африка Винищувач Малі ПКС Франції Світ Франція

У Малі розбився французький винищувач Mirage 2000.

Про це інформує Мілітарний.

Інтернет-газета Корреспондент.net з посиланням на місцеве видання Ouest France пише, що у африканській країні Малі розбився французький винищувач Mirage 2000. Літак Повітряних сил Франції зазнав аварії на півночі країни. Екіпаж встиг катапультуватися.

На борту бойового літака перебували дві людини. Один з пілотів отримав легкі травми, про це розповів представник французької армії полковник Паскаль Іанні.

Льотчики виконували планову операцію над африканською територією. Наразі вони перебувають на базі в Гао. Їх евакуювали вертольотами.

Попередньою причиною авіакатастрофи називають технічною несправніста повітряної машини.

Mirage 2000 – французький багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений в 1970-х роках фірмою Dassault. На озброєнні ВПС Франції стоїть з 1984 року.

Окрім Франції, стоїть на озброєнні кількох країн Азії, Європи та Латинської Америки. Конкретно модифікація Dassault Mirage 2000D є ударним винищувачем-бомбардувальником.

На початку липня, стало відомо, що Франція відновлює спільні військові операції у Малі, які були зупинені 3 червня після державного перевороту.

Офіційний Париж провів консультації з новою перехідною владою на предмет повернення влади до цивільних.

Французький військовий у Малі

Франція у взаємодії з усіма країнами, що беруть участь в операції «Бархан», включаючи сили «Табука», прийняла рішення по відновленню спільних військових операцій у Малі, які були призупинені на початку червня.

Відзначимо, що Франція 3 червня тимчасово призупинила спільні операції з малійськими військовими до отримання гарантій повернення цивільних осіб до влади у цій країні.

Mirage 2000 Авіаінциденти Авіація Африка Винищувач Малі ПКС Франції Світ Франція