fbpx
У Малі стався новий державний переворот

У Малі стався новий державний переворот

Африка Військовий переворот Малі Світ

У Республіці Малі в Африці стався новий державний переворот.

Про це повідомляє Центр дослідження Африки з посиланням на CNN.

Це сталося увечері в понеділок, 24 травня.

В Республіці Малі військовослужбовці заарештували тимчасового президента країни Ба Н’Дау і прем’єр-міністра Моктар Уана і перевезли їх на армійську військову базу Каті поблизу столиці країни Бамако.

При цьому відомо, що президентська гвардія відмовилася захистити президента, дозволивши військовим відвезти його.

Переворот стався після того, як в Малі було сформовано новий уряд замість перехідного кабміну, який пішов у відставку 14 травня.

Естонські військовослужбовці у Малі

У новому кабінеті міністрів військові очолять міністерства оборони, безпеки, територіального управління і національного примирення.

Довідка з Вікіпедії:


22 березня 2012 року група військових оголосила по місцевому телебаченню про державний переворот. Змовники взяли під контроль державне теле- і радіомовлення і президентський палац.

 

Вони оголосили про припинення діяльності конституції і про розпуск уряду та інших державних інститутів країни. За словами військових, виступити проти президента їх змусила його некомпетентність у боротьбі з повстанням туарегів на півночі країни.


Війна в Малі: перебіг подій


11 січня 2013 року французькі війська здійснили військову інтервенцію на запит тимчасового уряду. 30 січня було оголошено, що координованим рухом французьких і малійських віськ було захоплено останній бастіон ісламістів в Кідалє.

2 лютого французький президент Франсуа Олланд приєднався до тимчасового президента Малі Діонкунда Траоре, в публічному виступі у нещодавно відновленому Тімбукту.

Африка Військовий переворот Малі Світ