fbpx
У Малі в засідку бойовиків потрапило четверо бійців, вони загинули

У Малі в засідку бойовиків потрапило четверо бійців, вони загинули

Африка Малі Світ

У центральній частині Малі в засідку бойовиків потрапило четверо бійців, у результаті чого вони загинули.

Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

У заяві армії Малі йдеться про те, що патруль потрапив у засідку поблизу міста Лере в неділю вранці.

В країні ведеться боротьба з ісламістськими бойовиками, пов’язаними з Аль-Каїдою та Ісламською державою. Жодна група не взяла на себе відповідальність за напад.

Напад відбувся в той час, коли Франція, яка розгорнула в Малі понад 5000 солдатів з боротьби з тероризмом для допомоги у боротьбі з бойовиками, заявила про відновлення спільних військових операцій з місцевими військовими після того, як їх було призупинено після перевороту.

25 червня у Малі, внаслідок вибуху бомби, закладеної в автомобіль, поранення отримали військові Бундесверу.

Патруль миротворчої місії ООН Minusma перебував у 155 кілометрах на північ від бази Camp Castor у Гао, де дислокується більша частина контингенту Бундесверу в складі місії.

Стан двох з них оцінюється як стабільний, а третій на той час знаходився на операції, уточнила міністр. Всі постраждалі були доставлені в Гао на вертольоті, після чого їх розподілили в німецькі, французькі та китайські медичні установи, зазначила Крамп-Карренбауер.

За даними журналістів, бомба вибухнула на шляху патруля. В свою чергу, речник контингенту Бундесверу в Потсдамі підтвердив, що «німецькі солдати» також брали участь у патрулюванні.


Литва розглядає можливість направлення своїх військових до Малі


У листопаді минулого 2020 року, повідомлялося, що Україна розглядає долучення до бойової групи Takuba в Африці. Про це під час виступу у французькому парламенті сказала міністерка оборони Франції Флоранс Парлі.

Завдання групи є навчання та підготовка місцевих збройних сил, оперативним реагуванням на загрози, тощо.

Африка Малі Світ