fbpx
У Міноборони повідомили, якої зброї потребує Україна

У Міноборони повідомили, якої зброї потребує Україна

Війна з Росією Військова допомога ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна

В оборонному відомстві України закликали західні країни безперервно постачати зброю Збройним Силам України для протистояння агресії Росії.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що українські захисники добре підготовлені до боротьби з російськими окупантами, однак воїнам не вистачає зброї, пише CNN.

Вона зазначила, що країни Заходу від початку повномасштабного вторгнення Росії допомагають Україні зброєю та військовою технікою, утім, ця допомога має бути не разовою акцією.

“Зброя вже почала надходити, але її недостатньо, щоб дати дуже сильну відсіч російській армії. Захід має зрозуміти, що це не разова допомога.

Постачання зброї має продовжуватися до перемоги. Наші бійці добре підготовлені. Але цієї мотивації та підготовки недостатньо, щоб перемогти Росію без зброї”, – заявила Маляр.

САУ “Caesar” бійців 55 ОАБр. Травень 2022. Фото: ЗСУ

Тому заступниця міністра оборони закликала країни Заходу продовжити постачання зброї Україні.

Зокрема, за її словами, Збройним Силам України не вистачає важкого озброєння та засобів протиповітряної оборони (ППО).

“Нам потрібна допомога західного світу, особливо у зброї. І насамперед йдеться про ППО та тяжке озброєння”, – зазначила Маляр.

Нагадуємо, що засобам масової інформації стало відомо, що Іспанія готова збільшити свою допомогу Україні.

Іспанське видання El Pais з посиланням на джерела в уряді зазначило, що Іспанія готова “зробити якісний стрибок” у військовій допомозі Україні.

До цього країна постачала боєприпаси, засоби індивідуального захисту та легке озброєння, зараз вже йдеться про постачання важкого озброєння.

Пуск ракети Aspide 2000, Фото: MBDA

За інформацією видання Міністерство оборони Іспанії вже завершує процес постачання до Києва ЗРК Aspide. Окрім того, Іспанія також готова поставити Україні танки Leopard A4, які вже десять років перебувають у резерві на базі у Сарагосі та потребують певних робіт з ремонту та модернізації.

Війна з Росією Військова допомога ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна