fbpx
У Міноборони розповіли про резерв бронежилетів та шоломів 

У Міноборони розповіли про резерв бронежилетів та шоломів 

Бронежилет Війна з Росією Закупівлі ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Олексій Резніков Речове забезпечення (Уніформа) Спорядження Україна

Міністерство оборони сформувало резерви з бронежилетів та шоломів для Сил оборони України.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Також він продемонстрував шоломи і бронежилети українського виробництва.

За словами міністра, станом на 17 листопада 2022 року Міноборони не тільки забезпечило поточні потреби Збройних Сил України, але й сформувало і вже кілька місяців підтримує резерв для армії. Це понад 200 тисяч бронежилетів і понад 100 тисяч шоломів.

“Це при тому, що відбувається постійний рух – забезпечуються нові підрозділи, здійснюється заміна тощо. Резерв буде поступово зростати відповідно до запитів ЗСУ. На цей результат вже можна спиратися”, – наголосив міністр.

Олексій Резніков розповів, що взимку 2022 року українські виробники бронежилетів були спроможні виготовити 3-5 тисяч одиниць броні на місяць. Це абсолютно не відповідало запитам військових.

Коли виникла необхідність швидко забезпечувати армію, чисельність якої швидко зростала, Міноборони довелося активно працювати на зовнішньому ринку.

Підготовка шоломів Британії для відправки Україні. Квітень 2022. Фото: МО Британії

Для диверсифікації поставок укладали десятки контрактів. Також Україна зверталася за допомогою до міжнародних партнерів. Міністр зазначив, що велику допомогу надали й українські громадяни та волонтери.

Також, за словами Резнікова, наступного року Україна зможе самостійно забезпечити усі потреби сил оборони у бронежилетах та шоломах. Імпорт за необхідності може стати точковим доповненням.

“На столі переді мною – екземпляри шоломів і бронежилетів українського виробництва, які відповідають 4 та 6 класу захисту за стандартами НАТО.
Підкреслюю, те, що ви бачите – не імпортовано і далі зібрано-зшито. А вироблено. Від сталевих і керамічних плит до тканини, фурнітури, спеціальних ниток тощо”, – розповів глава Міноборони.

Резніков зазначив, що наразі в Україні відсутня можливість виробляти тільки один специфічний компонент, оскільки немає відповідних технологій у хімічній промисловості. Він також впевнений, що з часом і цю проблему вітчизняний бізнес вирішить.

За його словами, українські виробники не тільки виконували замовлення для Міноборони, але й розробили бронежилет спеціально для жінок із врахуванням антропологічних особливостей та засобами для перерозподілу навантаження. Після завершення циклу випробувань він піде у війська.

Глава Міноборони також повідомив, що  зараз тестується бронежилет 6 класу захисту з керамічними плитами і низкою новацій, які знижують навантаження на спину і дозволяють одним рухом швидко скинути захист.

Бронежилет Війна з Росією Закупівлі ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Олексій Резніков Речове забезпечення (Уніформа) Спорядження Україна