fbpx
У Міноборони затвердили будівництво нових сховищ для боєприпасів у Делятині

У Міноборони затвердили будівництво нових сховищ для боєприпасів у Делятині

Боєприпаси Будівництво Вибухи ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна

В Івано-Франківській області планується побудувати нові сховища для ракет та боєприпасів.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на наказ Міноборони.

За планами Міноборони сховище буде побудовано у військовій частини А1807, яка знаходиться у селищі міського типу Делятин.

«Затвердити проєктну документацію на будівництво за проєктом “Будівництво наземних обсипних залізобетонних монолітних сховищ для зберігання ракет та боєприпасів на технічних територіях військової частини А1807», – йдеться у наказі Міноборони.

Загальна кошторисна вартість будівництва становить 314,643 тисячі гривень:

  • будівельні роботи 298,387 тисячі гривень;
  • устаткування 8,299;
  • інші витрати 7,956.
Склад боєприпасів. Фото з відкритих джерел

Заявлено, що тривалість будівництва має становити 12 місяців.

Нагадаємо, у 2022 році на утилізацію боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, техніки, забезпечення арсеналів, баз складів мають витратити 2,142 млрд гривень.

Посилення складів пов’язане з вибухами арсеналів. Так у травні 2021 року ДБР назвало вибухи складів у Сватовому диверсією.

Тоді на складі було знищено боєприпаси різного типу та калібру, а також пошкоджено домоволодіння місцевих жителів, чим спричинено збитки на суму понад 121 мільйон гривень.

Також у 2020 році 6-й арсенал військової частини А1479 Збройних сил України, який знаходиться під Ічнею у Чернігівській області, був розформований.

Він до пожежі у 2018 році був третій за розміром та стратегічним значенням арсенал боєприпасів в Україні. Площа полігону 682,6 гектара, периметр бази — понад 8 км, боєприпаси розташовані на 402 гектарах.

На території частини зберігали десятки тисяч тонн боєприпасів – від патронів до снарядів для реактивних систем залпового вогню.

Боєприпаси Будівництво Вибухи ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Україна