fbpx
У морпіхів помітили передані Фінляндією десантні катери

У морпіхів помітили передані Фінляндією десантні катери

ВМСУ Десантні катери та кораблі Європа Морська піхота Світ Україна

Під час навчань морської піхоти Військово-Морських Сил України були помічені передані Фінляндією десантні катери проєкту «Uisko».

Відповідні фото були опубліковані на офіційній сторінці ВМС України у «Х»

Катери були використані українськими морпіхами у навчаннях з десантування на непідготовлене узбережжя.

Навчання були націлені на підготовку підрозділів для проведення морської висадки, а також безпосередньо підготовки до неї.

Насамперед екіпажі катерів відпрацювали посадку груп морської піхоти, перехід морем, маневрування, побудову бойових порядків та висадку морського десанту на необладнане узбережжя.

Такі заходи проводяться для відточення навичок особового складу, а також тренувань з висадки на захоплене противником узбережжя.

«Ми намагаємося досягти максимального злагодження між екіпажами катерів за будь-яких погодних умов та ворожого впливу. Під час виконання бойових завдань група повинна діяти як єдине ціле», — зазначив командир одного з десантних катерів Володимир.

Нагадаємо, що десантні катери проєкту «Uisko» були передані урядом Фінляндії в рамках пакета військової допомоги для України.

Треба зазначити, що уряд Фінляндії офіційно не повідомляв про передачу катерів цього типу.

Про це стало відомо під час виступу президента Румунії Клауса Йоханніса у березня 2023 року, де він повідомив, що дозволив транзит фінських катерів до України через територію його країни.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що Нідерланди передадуть Україні швидкісні гумові та броньовані катери у патрульному та бойовому варіантах.

У нідерландському Міноборони деталізують, що Україна отримає чотирнадцять надувних катерів з жорстким дном (RHIB), п’ять мілітаризованих річкових патрульних катерів та три бойові катери CB90.

ВМСУ Десантні катери та кораблі Європа Морська піхота Світ Україна