fbpx
У МВС розповіли скільки життів врятували нові вертольоти Н145

У МВС розповіли скільки життів врятували нові вертольоти Н145

Airbus H145M Гелікоптери МВС Національна поліція Україна Цивільні громадяни

У МВС привели статистику кількості врятованих людей новим вертольотом Н145 Airbus від початку жовтня.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство внутрішніх справ України.

Повітряним транспортом до медзакладів доправляють потерпілих в ДТП, пацієнтів з інсультами, інфарктами та іншими критичними станами. Крім того, на вертольоті перевозитимуть органи для трансплантації.

Вертольоти Н145 працюють в рамках проєкту аеромедичної евакуації, який спільно реалізується МВС та МОЗ України.

Від 4 жовтня 2021 року вертоліт Н-145 Національної поліції України здійснив вже 11 рятувальних місій.

Н145 Airbus Національної поліції України. Жовтень 2021. Фото: МВС

На вертольоті до лікарень обласного центру доставляли пацієнтів з важкими травмами та іншими критичними станами, що загрожують життю.

Найменшій пацієнтці, яку було врятовано завдяки повітряному транспорту Національної поліції України, 3 місяці, найстаршій – 66 років.

Рятувальні місії

Так, вже 4 жовтня відбулася медична евакуація з міста Кам’янка-Бузька до Львова 3-місячного немовляти з судомами й втратою свідомості.

Наступною «пасажиркою» стала 9-місячна дитина з вродженою вадою серця, яку 7 жовтня у важкому стані доставлено до Центру дитячої кардіології та кардіохірургії в Києві.

10 жовтня повітряний транспорт доправив з міста Турка до львівської лікарні 66-річну пацієнтку з гострою серцевою недостатністю.

Н145 Airbus Національної поліції України. Жовтень 2021. Фото: МВС

Минулого тижня було здійснено відразу вісім евакуацій. Три з них відбулися 11 жовтня – до лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова було доставлено 39-річного мешканця міста Турка з гострим панкреотозом, 50-річного жителя міста Буськ з гострим інфарктом міокарда та 65-річного мешканця Золочівського району з компресійним переломом хребта внаслідок падіння з висоти.

Вже наступного дня з міста Червоноград до Львова було доставлено 58-річного чоловіка з гострим інфарктом міокарда, а 13 жовтня – 63-річну жительку міста Броди з мозковою комою.

Без медичної евакуації не минули й вихідні. У суботу, 16 жовтня, було здійснено дві медичні евакуації – до Львова було терміново доставлено 65-річного мешканця Буського району з інсультом, а також 36-річну вагітну жінку, мешканку Борислава, в якої почалися передчасні пологи.

Вчора поліцейський гелікоптер терміново доставив до львівської лікарні швидкої медичної допомоги 11-річного пацієнта, який перебував у мозковій комі.

Н145 Airbus Національної поліції України. Жовтень 2021. Фото: МВС

Нагадаємо, у березні 2019 року, МВС України підписало угоду на закупівлю найновітнішої модифікації вертольота H145 Airbus Helicopter.

Окрім того, у лютому 2020 року до контракту про закупівлю гелікоптерів Airbus Helicopters було укладено додаткові угоди про покращення предмету закупівлі та зміни комплектації.

До України буде поставляються версії Н145 D3 (нова модифікація із 5 лопатями та збільшеним корисним навантаженням).

Airbus H145M Гелікоптери МВС Національна поліція Україна Цивільні громадяни