fbpx
У Миколаєві засудили 24-річного бойовика

У Миколаєві засудили 24-річного бойовика

Війна на Донбасі Донбас Миколаїв Прокуратура Суд Україна

У Миколаєві засудили 24-річного бойовика російсько-терористичних військ, що брав участь в агресії проти України.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

Миколаївський апеляційний суд підтримав позицію Миколаївської обласної прокуратури та визнав жителя міста Миколаєва винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

У січні 2018 року Центральний районний суд м. Миколаєва визнав чоловіка не винним у скоєнні інкримінованого злочину та повністю виправдав.

Проте прокуратура не погодилась із таким рішенням та внесла апеляційну скаргу до суду вищої інстанції.

«Завдяки чіткій та ґрунтовній позиції державного обвинувача, Миколаївський апеляційний суд скасував виправдувальний вирок бойовику «ДНР» та ухвалив нове рішення, призначивши обвинуваченому реальну міру покарання – 8 років позбавлення волі», повідомили у відомстві.

Обвинувачений виконував незаконні накази бойовиків, ніс службу на обладнаних вогневих позиціях терористів, зокрема на блокпостах м. Донецька, а також, знаходячись на території населеного пункту Оленівка Донецької області, разом з іншими представниками терористичної організації «ДНР», здійснював обстріли військовослужбовців Збройних Сил України.

Нещодавно у Києві затримали одного з командирів підрозділу бойовиків терористичної організації «ЛНР», за даними слідчих СБУ, уродженець міста Стаханов Луганської області у 2014 році приєднався до так званої «народної міліції ЛНР».

Затриманий бойовик «ЛНР»

Ватажки призначили його заступником командира одного з підрозділів бойовиків. Маючи вищу інженерну освіту, зловмисник виконував завдання із забезпечення ремонту бронетанкової та військової автомобільної техніки терористичних угруповань.

Під час слідчих дій за місцем тимчасового проживання зловмисника співробітники СБУ виявили банківські картки, мобільні телефони і комп’ютерну техніку із доказами його участі у складі незаконних збройних формувань.

Наприкінці вересня СБУ викрила в Сєвєродонецьку бойовика «ЛНР», який брав участь у захопленні адмінбудівель органів державної влади у 2014 році.

Затриманий бойовик «ЛНР»

За даним досудового слідства, до лав незаконних збройних формувань проросійських терористів зловмисник приєднався у квітні 2014 року. Наразі бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом збройних формуваннях) Кримінального кодексу України.

Війна на Донбасі Донбас Миколаїв Прокуратура Суд Україна