fbpx
У Нігерії відпустили з полону викрадених студентів

У Нігерії відпустили з полону викрадених студентів

Африка Нігерія Світ Тероризм

Поліція Нігерії підтвердила звільнення 14 студентів та співробітників, викрадених минулого місяця бойовиками у північно-західному штаті Кадуна.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що близько 20 людей, включаючи студентів та двох співробітників приватного університету Грінфілд у Кадуні, були викрадені невідомими бойовиками в районі місцевого самоврядування штату Чікун 20 квітня.

Речник поліції Кадуни, заявив, що студентів знайшли після звільнення їх викрадачами у місці вздовж швидкісної дороги Кадуна-Абуджа.

Зазначимо, що раніше, поліцейські органи Нігерії підтвердили викрадення 21 квітня, заявивши, що збройні особи проникли в університет у великій кількості та викрали студентів та двох співробітників, в той час як один співробітник загинув.

Варто зазначити, що після цього, 23 квітня бойовики в полоні вбили трьох студентів. Тіла учнів були знайдені поблизу школи. За цим відбулося моторошне вбивство ще двох студентів університету 26 квітня. Як повідомляють місцеві ЗМІ, 1 травня бойовики звільнили одного із викрадених студентів після того, як його батьки заплатили невідомий викуп.

Нагадуємо, що починаючи з 18 березня невідомі бойовики атакували чотири села в штаті Кадуна на півночі Нігерії.

За даними регіонального комісара з питань внутрішньої безпеки та внутрішніх справ Семюела Арувана, в одному із сіл загинули 10 людей, четверо постраждали.

Крім того, бойовики спалили 56 будинків і 16 мотоциклів, а також розграбували зерносховища.

Чиновник додав, що поранених госпіталізували. А в селах, які зазнали нападу, розміщені співробітники сил безпеки.

А на прикінці квітня, бойовики “Боко Харам” захопили один з районів нігерійського штату Нігер, приблизно в 140 км від столиці Абуджі. Слід зазначити, що в результаті останньої атаки бойовиків “Боко харам” на військовий конвой в цій африканській країні, загинув 31 військовослужбовець.

Бойовики «Боко Харам»

Терористи організації “Боко Харам” діють в Нігерії з початку 2000-х років. З 2009 року жертвами терористичної організації стали понад 20 тис. осіб. Бойовики угруповання з 2015 року здійснюють теракти також в Камеруні, Чаді та Нігері. У районі озера Чад жертвами терористів стали не менше двох тисяч чоловік.

 

Африка Нігерія Світ Тероризм