fbpx
У Німеччині підтвердили, що Чехія отримає танки Leopard 2 замість переданих Києву Т-72

У Німеччині підтвердили, що Чехія отримає танки Leopard 2 замість переданих Києву Т-72

Бронетехніка Військова допомога Європа Німеччина Світ Т-72 Танк Танк Leopard 2 Україна Чехія

Німеччина надалі постачатиме зброю для відновлення оборонних запасів країн Східної Європи, які передають техніку та озброєння Україні.

Про це повідомила міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, пише Deutsche Welle.

Німеччина передасть Чехії 15 танків Leopard 2А4, щоб поповнити запаси бронетехніки країни, яка постачає озброєння та військову техніку в Україну для боротьби з російськими окупантами.

“Чехія постачає важке озброєння (в Україну – Ред.), ми допомагаємо закрити прогалини танками Leopard з промислових запасів Німеччини”, – пояснила у середу, 18 травня, міністерка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт (Christine Lambrecht).

Такі “постачання по колу” міністр назвала “хорошим прикладом того, як ми можемо швидко і легко підтримати Україну в її мужній боротьбі проти російської агресії”.

Танки надійдуть з арсеналів Бундесверу разом з боєприпасами та запасними частинами.

Повідомляється, що Кабінет міністрів Чехії вже ухвалив процедуру обміну.

Також Німеччина профінансує тренування чеських військових.

Чехія також планує почати переговори щодо закупівель ще 50 таких танків, про це оголосив речник міністерства оборони Чехії Якуб Файнор.

Нещодавно чеські засоби масової інформації повідомляли, що уряд Чехії домовився про передачу країні танків Leopard 2 на заміну техніці, яку передали Україні.

Leopard 2A7 Фото: Krauss-Maffei Wegmann

У повідомленні ЗМІ йшлося про 20 танків версії Leopard 2A4, а також про підготовку підписання контракту про закупівлю 40 танків Leopard 2A7.

Вартість такої угоди може бути від 15 до 20 мільярдів чеських крон. Зазначалося, що Leopard 2A7 будуть виготовлені спільно Krauss-Maffei Wegmann та чеськими оборонно-промисловими компаніями, які мають отримати значну частину контракту.

Бронетехніка Військова допомога Європа Німеччина Світ Т-72 Танк Танк Leopard 2 Україна Чехія