fbpx
У Німеччині розпочалося засідання “Рамштайну”

У Німеччині розпочалося засідання “Рамштайну”

Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина Світ США Україна

Міністр оборони США Ллойд Остін у п’ятницю відкрив чергове засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”.

Він наголосив, що союзникам необхідно підтримувати самооборону України стільки, скільки буде потрібно.

За його словами, Росія залишається налаштованою на війну.

“Це вирішальний момент. Росія перегруповується, набирає війська та намагається переозброїтися. Тепер не час зволікати. Тепер час копнути глибше. Український народ спостерігає за нами. Кремль спостерігає за нами. І історія спостерігає за нами. Тож ми не відступимо. І ми не здригнемося в нашій рішучості допомогти Україні захистити себе від імперської агресії Росії”, – сказав Остін, повідомляє видання “Європейська правда”.

Голова Пентагону зазначив, що Росія залишається налаштованою на агресію та завоювання, російські сили посилили свої жахливі атаки, вбивши багатьох невинних українців.

“Ми знову побачили жорстокість воєнного вибору Росії лише кілька днів тому в місті Дніпро”, – сказав він.

Остін додав, що “це вирішальний момент для України у вирішальне десятиліття для світу”, тому США “підтримуватимуть самооборону України стільки, скільки буде потрібно”.

Він додав, що атаки Росії покликані зламати дух України, але “вони провалилися, а народ України надихнув світ”.

Володимир Зеленський, Президент України Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до учасників Контактної групи, закликав партнерів прискоритись із наданням Україні озброєнь і надати ракети більшої дальності та винищувачі F-16.

“Я можу сотні разів подякувати вам, і це буде абсолютно справедливо і чесно, враховуючи все, що ми вже зробили. Але сотні подяк – це не сотні танків. Ми всі можемо говорити тисячі слів, але я не можу замінити словами гармати, які потрібні проти російської артилерії, або зенітні ракети, які потрібні для захисту людей від російських авіаударів”, – сказав Зеленський.

Він завершив свою промову на конференції закликом до наступного зібрання союзників надати ракети більшої дальності та винищувачі F-16.

“У ваших силах гарантувати артилерію та авіацію, які знищать терор. У ваших силах забезпечити перемогу”, – заявив президент України.

Війна з Росією Військова допомога Європа Німеччина Світ США Україна