fbpx
У Німеччині розслідують факт прольоту російського БПЛА “Орлан” над АЕС

У Німеччині розслідують факт прольоту російського БПЛА “Орлан” над АЕС

БпА (Безпілотні апарати) БПЛА "Орлан" Європа Німеччина Світ

Німецька прокуратура розпочала розслідування щодо польотів безпілотників над промисловими об’єктами на півночі країни, зокрема АЕС.

Про це стало відомо газеті Bild.

За інформацією видання, яке посилається на внутрішній звіт поліції, кілька невпізнаних, ймовірно, російських безпілотників були помічені над найбільшою промисловою зоною у землі Шлезвіг-Гольштейні, де розташована зупинена атомна електростанція.

Прокуратура німецького міста Фленсбург вже почала розслідування за підозрою у шпигунській діяльності.

Зазначається, що польоти безпілотників біля зупиненої АЕС, терміналу скрапленого природного газу та хімічного заводу фіксують від 8 серпня цього року.

Російський розвідувальний безпілотник Орлан-10. Фото: ЗМІ РФ

Востаннє БПЛА поблизу промислових підприємств помітили 22 серпня, після чого поліція Шлезвіг-Гольштейну привела в бойову готовність частину співробітників.

За попередньою версією органів кримінальної поліції, безпілотники над німецьким Фленсбургом можуть запускати росіяни з суден у Північному морі для проведення розвідки в диверсійних цілях.

Припускають, що йдеться про розвідувальні безпілотники «Орлан-10», які мають дальність польоту до 600 кілометрів і швидкість до 150 км/год.

Однак, варто зазначити, що реальна дальність польоту цього російського розвідника є більшою, ніж офіційна.

З огляду на цю інформацію у мережі припускають, що «Орлан-10» або його модифікації після запуску з кораблів у Північному морі пролітають над Німеччиною з метою розвідки та приземляються у Калінінградській області РФ.

Нещодавно німецьке видання Spiegel повідомило, що в Німеччині невідомий пробрався на територію авіабази Кельн-Ван та, ймовірно, отруїв воду. Про диверсію стало відомо після того, як під час огляду території авіабази помітили прохід у паркані.

Окрім цього, поліція аеропорту повідомила виданню про декілька випадків проблем службовців зі шлунково-кишковим трактом.

БпА (Безпілотні апарати) БПЛА "Орлан" Європа Німеччина Світ