fbpx
У Одесі затримали тіктокера, який злив роботу ППО 

У Одесі затримали тіктокера, який злив роботу ППО 

Війна з Росією Затримання Злочин Одеса СБУ Україна

СБУ затримала зловмисника, який незаконно поширив інформацію про роботу української ППО під час масованої російської повітряної атаки на Одесу в ніч на 5 листопада цього року.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки.

Зазначається, що підозрюваний відзняв на камеру мобільного телефону роботу української протиповітряної оборони та опублікував відео на власній сторінці в TikTok.

В описі під цим відео він вказав точний час та місце зйомки.

Фігурантом виявився 35-річний одесит, який раніше відбував покарання за крадіжку та пограбування.

Наголошується, що вже за лічені хвилини медіа потрапило до рекомендацій багатьох користувачів соцмережі, серед яких були представники спецслужб РФ.

“Отриману таким чином інформацію окупанти могли використовувати для коригування повторних ударів по місту із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу “Шахед”, – повідомили у СБУ.

Співробітники СБУ встановили особу та місцезнаходження фігуранта і затримали його.

Заявлено, що під час обшуків у помешканні підозрюваного виявлено мобільний телефон, який він використовував для незаконної зйомки та поширення відео про бойову роботу Сил оборони України.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань). Одеситу загрожує до 8 років за гратами.

Нагадаємо, раніше Контррозвідка СБУ затримала в Одесі учасницю агентурної мережі ГРУ РФ, яка займалася фото та відеофіксацією місць де нібито базувались підрозділи Сил оборони України.

Також вона передавала геолокацію цих місць. За її координатами окупанти завдавали прицільні повітряні удари з використанням ударних дронів типу “Шахед”.

Війна з Росією Затримання Злочин Одеса СБУ Україна