fbpx
У Пакистані почали будувати субмарину розробки КНР

У Пакистані почали будувати субмарину розробки КНР

Азія Китай (КНР) Пакистан Підводні човни Світ Суднобудування Флот

У Пакистані розпочалося будівництво дизель-електричного підводного човна класу «HANGOR» (Type-039B).

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Військово-морські сили Пакистану.

Церемонія різання сталі відбулася на підприємстві пакистанської компанії Karachi Shipyard & Engineering Works (KSEW) в Карачі.

Загалом це буде п’ятий підводний човен, перші чотири субмарини для флоту Пакистану будують у Китайській Народній Республіці.

«HANGOR» – модифікація субмарини «Type-039B», які базуються на підводних човнах класу «Yuan» – перших розроблених для ВМС Народно-визвольної армії Китаю дизель-електричних підводних човнах з повітронезалежною силовою установкою.

Вони вважаються одними з малошумних підводних човнів, які перебувають на озброєнні флоту КНР.

Озброєння підводного човна цього типу складають шість 533-мм торпедних апаратів, що забезпечують запуск торпед національного виробництва, включаючи Yu-6, а також російські торпеди.

Китайська торпеда Yu-6, яку витягли на берег у В'єтнамі у 2018 році

Пакистанський уряд схвалив закупівлю китайських підводних човнів у квітні 2015 року. У липні 2016 року Ісламабад та Пекін досягли домовленості про укладання багатомільярдного контракту на постачання восьми субмарин пакистанському флоту.

У серпні 2016 року голова постійного комітету Національних зборів Пакистану з оборони вперше офіційно підтвердив, що Китай поставить ВМС Пакистану вісім підводних човнів для забезпечення прибережних районів.

Одна з модифікацій китайського підводного човна Type-039

Відповідно до угоди, чотири підводні човни будуються в Китаї та будуть поставлені ВМС Пакистану у 2022-2023 роках. Інші чотири субмарини мають виробити в Пакистані на підприємстві KSEW і передати національному флоту до 2028 року.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року у Пакистані заклали кіль четвертого корвета проєкту Ada (MILGEM) для національних Військово-морських сил (ВМС).

Азія Китай (КНР) Пакистан Підводні човни Світ Суднобудування Флот