fbpx
У Пакистані розбився винищувач JF-17

У Пакистані розбився винищувач JF-17

JF-17 Thunder Авіаінциденти Авіація Азія Винищувач Пакистан ПС Пакистану Світ

У Пакистані розбився винищувач JF-17.

Про це інформує Мілітарний.

Військово-повітряні сили Пакистану втратили винищувач JF-17В у навчально-бойовій версії, пише The Express Tribune. Екіпаж катапультувався і вижив.

Винищувач розбився у п’ятницю, 6 серпня, поблизу міста Аток у центрі Пакистану. Це був четвертий втрачений винищувач JF-17 в історії Збройних сил Пакистану. Вперше подібна катастрофа сталася у листопаді 2011 року.

Обидва пілоти успішно катапультувалися, вони покинули літак і приземлилися без ушкоджень. Наразі причини цього інциденту розслідують місцеві служби.

Легкий багатоцільовий винищувач-бомбардувальник 4-го покоління JF-17 Thunder є спільною розробкою пакистанської компанії PAC (Pakistan Aeronautical Complex) та китайської компанієї (CAC) (Chengdu Aircraft Corporation).

Може використовуватись для повітряної розвідки, як штурмовик і як винищувач-перехоплювач. Його дальність польоту становить 1200 кілометрів.

На прикінці минулого року, Повітряним силам Пакистану передали 14 навчально-бойових винищувачів JF-17B. Церемонія передачі відбулася на авіабудівному підприємстві Pakistan Aeronautical Complex (РАС). Передача ознаменувала завершення контракту на поставку 26 двомісних JF-17B.

Одночасно відбулася церемонія початку серійного виробництва на РАС для ПС Пакистану нової модифікації одномісного винищувача JF-17 Thunder Block III.

Повітряні сили Пакистану замовили сумарно постачання 26 навчально-бойових винищувачів JF-17B, який є двомісним варіантом винищувача спільного пакистано-китайського виробництва JF-17 (FC-1) Thunder. Літаки JF-17B належать до серії Block II.

Багатоцільові винищувачі JF-17 Thunder

Перші 12 літаків за даним контрактом було поставлено ПС Пакистану в лютому 2020 року.

При цьому чотири з них були виготовлені на підприємстві китайської авіабудівної компанії Chengdu Aircraft Industries Company, а решта вісім були зібрані у 2019 році на пакистанському авіабудівному підприємстві РАС.

JF-17 Thunder Авіаінциденти Авіація Азія Винищувач Пакистан ПС Пакистану Світ