fbpx
У перший день Курської операції десантники захопили ворожий пункт пропуску та взяли полонених — відео

У перший день Курської операції десантники захопили ворожий пункт пропуску та взяли полонених — відео

80 бригада ДШВ Війна з Росією Військовополонені Курська область Росія Україна

У перші години військової операції у Курській області ЗСУ за участі десантників 80-ї бригади та підтримки танка захопили російський прикордонний пункт пропуску «Суджа».

Росіяни були вимушені здатися в полон, щоб зберегти власні життя.

Відео штурму ворожого пункту пропуску та взяття полонених оприлюднила пресслужба 80-ї десантно-штурмової бригади.

«Більше п’ятдесяти полонених росіян у Курській області, знищений прикордонний пункт пропуску та прорвана лінія оборони ворога. Саме такими є результати Галицьких десантників після перших годин від початку наступальної операції Сил оборони України на Курщині», – розповіли у бригаді.

Підійшовши до російського прикордонного пункту пропуску «Суджа», 6 серпня штурмові групи 80-ї бригади заручилися підтримкою артилерії та важкої бронетехніки Сил оборони і розпочали штурмові дії.

Зокрема, на кадрах видно, як український танк Т-64БВ прямим наведенням з близької відстані обстрілює будівлі пропускного пункту, де ховаються росіяни, які спочатку намагалися чинити спротив.

Також над будівлями літали українські дрони, які відстежували переміщення супротивника.

«Зустрівшись зі шквальним вогнем українських артилеристів та побачивши українські танки на території прикордонного пункту, росіяни ухвалили правильне рішення вивісити білий прапор і здатися українським воїнам», – розповіли у 80-й бригаді ДШВ.

Вцілілі російські військовослужбовці разом зі своїми пораненими під наглядом воїнів ЗСУ та безпілотників рушили в бік кордону України, де здалися в полон.

Українські військові у Курській області. Серпень 2024. Росія. Фото: The New York Times

Нагадаємо, що в Кyрській області РФ з 6 серпня триває наступальна операція Сил оборони України. Український уряд уже створив першу військову комендатуру на підконтрольній ЗСУ частині російської області.

Стрімкий наступ углиб території країни-агресорки призвів до дезорганізації військових підрозділів російської армії, які перебували безпосередньо на кордоні або ж у ближньому тилу.

Зокрема, нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що більше сотні російських військовослужбовців склали зброю та здалися у полон українським воїнам у Курській області. Полонені росіяни поповнюють обмінний фонд, завдяки якому Україна намагатиметься повернути додому якомога більше своїх військовополонених, які перебувають в РФ і на тимчасово окупованій території.

80 бригада ДШВ Війна з Росією Військовополонені Курська область Росія Україна