fbpx
У Південній Кореї успішно випробували морський безпілотник Sea Sword 3

У Південній Кореї успішно випробували морський безпілотник Sea Sword 3

Азія БпА (Безпілотні апарати) ОПК Південна Корея (Республіка Корея) Світ Флот

У Південній Кореї успішно випробували вітчизняний морський безпілотник Sea Sword 3.

Про це інформує Мілітарний.

Південнокорейська оборонна компанія LIG Nex1 оголосила про успішне завершення морських випробувань свого безпілотного надводного катера Sea Sword 3, пише Janes.

Дослідно-конструкторська розробка велася в період з 2019 по 2021 роки в рамках програми підтримки розвитку цивільних і військових безпілотних надводних транспортних засобів швидкого реагування.

Sea Sword 3 оптимізований для проведення операцій в прибережній зоні. Модульна архітектура дозволяє комплектувати безпілотник необхідним обладнанням та озброєнням в залежності від поставлених завдань.

У базовому варіанті катера призначений для патрулювання і проведення розвідки. Він оснащений системою зі штучним інтелектом, яка надає здатність самостійно обходити перешкоди і виконувати завдання навігації.

Дослідний зразок підтвердив готовність автономно виконувати завдання при хвилюванні на морі до 4 балів.

Габарити нового безпілотника порівнянні з параметрами Sea Sword 2, водотоннажність якого становить 11 тонн при довжині корпусу 12 метрів з шириною 3,5 метра. Окрім того новий  Sea Sword 3 може прийняти на борт до восьми осіб.

Також новий катер може нести озброєння на борту. Проектом передбачено оснащення дистанційно керованим бойовим модулем з 12,7-мм кулеметом та 70-мм ракетами.

Окрім того, у Південній Кореї розробляють підводні апарати для пошуково-рятувальних місій.

Компанія Hanwha Systems розробить автономний підводний апарат для пошуково-рятувальних місій, у партнерстві з кількома державними науково-дослідними інститутами та університетами, включаючи Корейський передовий інститут науки і техніки.

На розробку планують витратити 22,3 млн. доларів США. Завершити розробку планують до 2025 року.

Азія БпА (Безпілотні апарати) ОПК Південна Корея (Республіка Корея) Світ Флот