fbpx
У Північній Македонії пройшов військовий парад

У Північній Македонії пройшов військовий парад

Балкани Європа Парад Світ

Північна Македонія відзначила 30-річчя своєї незалежності військовим парадом на вулицях столиці Скоп’є.

Про це інформує Мілітарний.

Під час св’яткування 30-річчя незалежності у Північній Македонії, 8 вересня, пройшов військовий парад, пише «Радіо Свобода». У заході взяли участь президент країни Стево Пендаровскі і прем’єр-міністр Зоран Заєв.

Парад проходив по вулиці «11 жовтня» перед парламентом Македонії. Найцікавіший елемент параду почався з появи елітних підрозділів Міністерства внутрішніх справ. Спеціальні підрозділи продемонстрували техніку, якою вони оснащені.

Це були вісім бронемашин Rafael Wolf 4×4 ізраїльського виробництва у двох варіантах, шість бронетранспортерів TM-170 Hermelin 4×4, чотири мотоцикли, чотири автомобілі Toyota Land Cruisers та вісім мікроавтобусів Fiat Ducato представлені у трьох колонах.

Новинкою стала американська швидка допомога AM General M1100 у пустельному камуфляжі.

Військову частину параду відкрила колона Генерального штабу підпорядкована батальйону почесної варти.

Армія Республіки Північна Македонія була представляла переважно спеціальними підрозділами, які підпорядковані Командуванню Операцій.

Під час руху, була продемонстрована пара тактичних машин Otokar Cobra 4×4, шість БТР ТМ-170 та шість озброєних HMMWV. Окрім них, у версії автомобіля зв’язку та розвідки були представлені пара HMMWV, а також 4 вантажівки Iveco 90.17, які буксирували гаубиці 105 мм M101A1.

На параді дебютували два нові автомобілі для знезараження Ford Heavy Duty 4×4 та один танковий транспортер BMC 8×8. Останній був переданий Туреччиною у квітні цього року.

У скромному повітряному параді взяли участь 9 літаків та гелікоптерів. Серед них були поліцейські гелікоптери AB.206B-2, АВ.212 та Мі-171Е. Військові показали пару Мі-17, один Мі-8МТ, один Bell 206B-3 і пару навчальних літаків Zlin 242L.

Північна Македонія – одна з семи суверенних держав, що постали в результаті розпаду Югославії. Країна змінила назву на Північна Македонія в січні 2019 року після досягнення угоди з Грецією, в якій є провінція під назвою Македонія. На референдумі 8 вересня 1991 року македонці проголосували за проголошення незалежності від Югославії.

Балкани Європа Парад Світ