fbpx
У Польщі готуються до виробництва бойового модуля ZSSW-30

У Польщі готуються до виробництва бойового модуля ZSSW-30

Балтія Бронетехніка Європа ОПК Польща Світ Сусіди

Польща готується до серійного виробництва вітчизняного бойового модуля ZSSW-30 для озброєння бронетехніки.

Про це інформує Мілітарний.

Нині на польському підприємстві Huta Stalowa Wola триває підготовка до початку серійного виробництва 30-мм дистанційно керованих бойових модулів ZSSW-30, повідомили у пресслужбі компанії Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

У найближчі кілька років цими модулями будуть оснащені польські БТР Rosomak і перспективні БМП Borsuk.

Встановлення ZSSW-30 на техніку бронетанкових і механізованих військ є однією з важливих потреб сухопутних військ Польщі.

Нові бойові модулі, засновані на польській системі керування вогнем, що працює з функцією «мисливець-вбивця», яка забезпечує збільшення здатності ефективно знищувати бронетехніку противника. Систему розробив консорціум з компаній Huta Stalowa Wola та WB Electronics.

Одним із перших кроків перед початком серійного виробництва, було замовлення партії американських 30-мм автоматичних гармат Bushmaster Mk 44/S у Northrop Grumman.

Паралельно ведуться підготовчі роботи щодо налагодження сервісно-виробничого потенціалу, який дозволить виробляти складові бойового модуля в необхідних для замовника обсягах, у тому числі з налагодження ліцензійного виробництва окремих комплектуючих в Польщі.

ZSSW-30 озброєний 30-мм гарматою Bushmaster Mk 44/S з боєзапасом у 200 снарядів і 7,62-мм кулеметом UKM-2000C з боєкомплектом 400 набоїв, а також подвійною пусковою установкою протитанкових ракет (ПТУР) Spike-LR. Конструкція модуля пристосована для встановлення додаткової навісної броні.

Комплекс має панорамний приціл командира PCO GOD-1 Iris та приціл навідника PCO GOC-1 Nike, польського виробництва.

У грудні минулого року, міністерство оборони Польщі підписало контракт з США на поставку 300 вживаних бронемашин COUGAR класу MRAP.

Бронемашина Cougar класу MRAP. Фото з відкритих джерел

Транспортні засоби разом із логістикою та навчальним пакетом надійдуть до Війська Польського у першому кварталі 2022 року.

Балтія Бронетехніка Європа ОПК Польща Світ Сусіди