fbpx
У Польщі представили новий броньований автомобіль

У Польщі представили новий броньований автомобіль

Автотехніка Бронетехніка Європа Польща Світ Сусіди

Польська компанія Huta Stalowa Wola на оборонно-промисловій виставці MSPO-2021 представила новий броньований автомобіль з колісною формулою 4х4.

Про це інформує Мілітарний.

Машина пропонується в рамках конкурсу на перспективну броньовану машину для польських сил спеціальних операцій за програмою Pegaz, а також для артилерійських частин у якості машини управління та розвідки, пише інформаційний ресурс MILMAG.

Нова машина у базовому варіанті буде мати екіпаж із двох осіб та вміщатиме шість повністю озброєних та повністю екіпірованих солдатів.

Представлений прототип у базовій конфігурації має повну бойову масу 13 тонн з можливістю її збільшення до 18 тонн за рахунок посилення захисту. Броня захищає екіпаж від куль та осколків.

Автомобіль відповідає стандартам балістичного захисту STANAG 4569 на рівні Level 2-4 та стандарту протимінної захисту STANAG 4569 на рівні Level 2a / 2b – 3a / 3b.

Машина розроблена спільно з чеською компанією Tatra Export та використовує шасі Tatra 815-7 (4х4). Компанія HSW відповідала за бронекорпус. Передбачається, що машина буде вироблятися в Польщі на колишньому автобусному заводі Autosan.

Бронемашина на вибір може оснащуватися дизельним двигуном Tatra (потужністю 300 КВт) або Cummins (270 Квт), і використовує автоматичну шестиступінчасту коробку передач Allison 4500SP.

Максимальна швидкість по шосе 110 км/год, запас ходу по шосе до 700 км. Машина має регульований дорожній просвіт від 260 до 430 мм. Без підготовки вона може перетинати водойми у брід глибиною до 1,2 м та долати стіни висотою до 0,5 м і канави на суходолі глибиною до 0,9 м.

Модульна конструкція передбачає можливість майбутнього розширення конфігурації бронемашини до колісної форми 6 × 6 або 8 × 8.

Зразок, який представлений на MSPO-2021, оснащений дистанційно керованим кулеметним бойовим модулем ZSMU A5 розробки польського підприємства Zakłady Mechaniczne Tarnów.

У липні польська армія отримала вісім 120-мм колісних самохідних мінометів Rak національного виробництва. Повноцінна мінометна рота (батарея), що окрім мінометів включала чотири командно-штабні машини, доставлена до 12 механізованої бригади у Щецині.

Автотехніка Бронетехніка Європа Польща Світ Сусіди