fbpx
У Польщі розпочалися масштабні військові навчання Anakonda-23

У Польщі розпочалися масштабні військові навчання Anakonda-23

Балтія Європа Навчання НАТО Польща Сусіди

На території Польщі розпочалися масштабні військові навчання Anakonda-23. У них візьмуть участь 13 тисяч військових.

Це понад 12 тисяч поляків та кілька сотень представників країн-союзників, триватимуть маневри до 26 травня.

Оперативне командування Збройних сил Польщі повідомляє, що по всій країні дорогами рухатиметься військова техніка Польщі та партнерів.

Мешканців Польщі закликають не публікувати інформацію про пересування та перебування військових.

Не повідомляйте місця, дати та час проходження військових колон. Будь-яка непродумана дія в мережі, особливо в поточній геополітичній ситуації у світі, інформація про важливі військові об’єкти, установки і пристрої може мати негативні наслідки для системи безпеки й оборони“, – йдеться у повідомленні.

Військові зосередяться на проведенні оборонних та стримувальних заходів у регіоні Балтійського моря. Маневри розділені на кілька етапів.

Ключова частина проходитиме в середині травня. Після неї військові розпочнуть перекидання на полігони у Дравсько-Поморському, Ожеші, Устці та Новій Дембі.

Накопичення засобів відбуватиметься між 6 та 16 травня. У навчаннях Anakonda-23 та координованих навчаннях Defender-23 й Aurora 23, які проходитимуть за межами Польщі, беруть участь представники США, Румунії, Словенії, Швеції, Франції, Литви, Латвії, Естонії та Туреччини.

Під час навчань використовуватимуть танки Abrams, САУ Krab та K9, а також норвезькі протикорабельні ракети NSM.

Повідомлялося, що сценарій навчань підготували так, аби він максимально нагадував реальну ситуацію. Він вписується у динаміку поточних загроз, які пов’язані зі східним флангом НАТО.

З 2006 року навчання еволюціонували від суто національних до навчань за активної участі держав-членів НАТО та інших партнерів. З 2018 року навчання проводяться раз на три роки. Вони мають лише оборонний характер, їхня підготовка почалася ще у 2021 році.

Балтія Європа Навчання НАТО Польща Сусіди