fbpx
У Польщі тестують БМП «Borsuk»

У Польщі тестують БМП «Borsuk»

БМП Бронетехніка Випробування Польща Сусіди

Польська компанія Polska Grupa Zbrojeniowa оголосила про проведення першого етапу польових випробувань перспективної бойової машини піхоти «Borsuk».

Про це повідомляє компанія Polska Grupa Zbrojeniowa.

Тестування прототипу БМП «Borsuk» пройшли на полігоні, машина пройшла серію ходових і вогневих випробувань.

Основним озброєнням бойового модуля ZSSW-30 стала американська автоматична гармата Bushmaster Mk.44 калібру 30 мм з боєзапасом у 200 снарядів. З нею спарений 7,62-мм кулемет UKM-2000C.

Для боротьби з важкою бронетехнікою передбачені пускові установки протитанкових ракет.

БМП «Borsuk». Жовтень 2020. Фото: Polska Grupa Zbrojeniowa

Управляти арсеналом дозволяє польська система управління вогнем з панорамним прицілом командира PCO GOD-1 Iris, і прицілом навідника PCO GOC-1 Nike.

БМП «Borsuk» планується як машина-амфібія, яка замінить на озброєнні польської армії БМП-1.

Машину планують випускати у двох варіантах: в полегшеної версії БМП буде важити до 25 т, важкий «штурмовий» варіант – близько 30 т.

«Borsuk» отримав німецький дизельний двигун MTU 8V-199-TE20 потужністю в 720 сил. Такий же агрегат використовується в австрійській БМП «Ulan», і сімействі багатоцільових бронемашин «Boxer».

БМП «Borsuk». Жовтень 2020. Фото: Polska Grupa Zbrojeniowa

Машина отримала класичну для сучасних БМП компоновку з переднім розташуванням моторно-трансмісійного відділення і відділення управління, за яким розташовується бойове відділення з командиром і навідником. Крім трьох членів екіпажу, десантне відділення машини вміщує вісім осіб.

У компанії відзначили, що платформа «Borsuk» розглядається в якості базового компонента для сімейства бойових машин. За підсумками розробки планується отримати БМП, тактико-технічні параметри якої будуть відповідати умовам сучасного бою.

На базі нової БМП будуть розроблені інженерні та командні модифікації, а також самохідні 120-мм міномети та медичні машини.

БМП Бронетехніка Випробування Польща Сусіди