fbpx
У Польщі успішно протестували ЗРК Mala Narew

У Польщі успішно протестували ЗРК Mala Narew

CAMM ЗРК Польща ППО та ПРО Світ Сусіди

Польські військові провели успішні пуски ракет з системи протиповітряної оборони Mala Narew.

В якості мішеній були обрані три безпілотники Szogun, які відігравали роль літак-імітатора повітряної цілі з програмованою траєкторією польоту.

За тестами спостерігали міністр національної оборони Маріуш Блащак та командир 18-ї механізованої дивізії Польщі.

У ході тестів ЗРК ближнього радіуса дії Mala Narew випустив три британські ракети CAMM, які успішно уразили безпілотники Szogun.

Повітряна мішень Szogun. Червень 2023. Польща. Фото: Tomasz Dmitruk

Після випробувань, міністр національної оборони країни Маріуш Блащак заявив, що польська армія до кінця червня поставить на озброєння цю систему ППО.

«До кінця цього місяця солдати розпочнуть чергування з протиракетної та протиповітряної оборони Польщі, використовуючи це сучасне обладнання», – розповів Маріуш Блащак.

Контракт на постачання до ЗРК Mala Narew британських ракет CAMM вартістю близько 400 мільйонів доларів було підписано у квітні минулого року.

Зараз Польща вибудовує трирівневу систему ППО, яка буде складатися з системи протиповітряної оборони дальнього радіуса Wisla (основа – ЗРК Patriot), Mala Narew та Pilica+.

Mala Narew дозволяє боротися з кількома цілями одночасно за допомогою ракет CAMM. ЗРК інтегрована з польськими РЛС Sola та системою керування вогнем Zenit.

Перші партії ракет CAMM відправляються з Британії, але ракети CAMM-ER радіусом дії 45 км будуть ліцензовані, а також нові ракети CAMM-MR ще більшої дальності мають бути спільно розроблені ОПК Польщі та Британії.

Пуск ракети CAMM з системи Mala Narew. Червень 2023. Польща. Фото: Армія Польщі

Нагадаємо, у 2022 році військові Польщі отримали дві батареї зенітної ракетно-артилерійської системи (PSR-A) Pilica.

Вогнева установка Pilica складається з 23-мм спареної зенітної установки ZUR-23-2KG Jodek-G, а також з двох пускових установок зенітних ракет Piorun або Grom.

CAMM ЗРК Польща ППО та ПРО Світ Сусіди