fbpx
У Польщі випробували нову багатоствольну зенітну протидронову систему

У Польщі випробували нову багатоствольну зенітну протидронову систему

Балтія БпА (Безпілотні апарати) Випробування Європа ОПК Польща ППО та ПРО Сусіди

Нова польська зброя призначена для боротьби з малими безпілотниками в ближній зоні.

Про це інформує Мілітарний.

Наприкінці 2021 року на Центральному полігоні Повітряних сил Польщі відбулися випробування системи протидії безпілотним літальним апаратам (БПЛА), розробленого конструкторами та науковцями із оборонної компанії Zakłady Mechaniczne “Tarnów” SA та Військово-технологічного університету.

Випробування проводилися у польових умовах для перевірки можливості виявлення, відстеження та боротьби з безпілотними.

Система призначена для боротьби з малими дронами, її  також можна використовувати як систему ППО малої дальності.

Комплекс складається із багатоствольного (чотирьохствольного) кулемета WKLM калібру 12,7 мм, лазерного далекоміру, оптико-електронної станції у яку входить денна камера та тепловізор, РЛС із дальністю виявлення цілей до 3,5 км та станції управління оператора, яка дозволяє дистанційно керувати системою з відстані.

Ця система може працювати в трьох режимах: ручного управління від оператора; напіватоматичний режим; автоматичний режим (оператор лише видає команду на ведення вогню).

Зенітний комплекс також ефективний проти живої сили та наземної військової техніки, автомобілів тощо.

Система може бути мобільною при встановлені її на відповідний транспортний засіб. Її з певними доопрацюваннями можна адаптувати і для розміщення на катерах чи малих кораблях.

Випробування показали, що найбільш ефективною була стрільба по дронам саме в автоматичному режимі. За умови використання оптико-електронної станції та тепловізора. Розробка цього комплексу триває з 2018 року.

Нагадуємо, що у грудні, в Польщі на одному з полігонів, безпілотна наземна платформа Perun відстрілялася з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) Pirat, який має українське коріння.

Бойовим модулем з протитанковою ракетою була озброєна безпілотна наземна платформа Perun, яка призначена для виконання бойових та розвідувальних завдань.

Балтія БпА (Безпілотні апарати) Випробування Європа ОПК Польща ППО та ПРО Сусіди