fbpx
У Польщі заклали четвертий мінний тральщик проєкту Kormoran 2

У Польщі заклали четвертий мінний тральщик проєкту Kormoran 2

ВМС Польщі Європа Польща Світ Суднобудування Сусіди Тральщик

На корабельні Remontowa Shipbuilding у Польщі розпочали будівництво четвертого тральщика проєкту Kormoran 2.

Про це повідомляє офіційна сторінка військово-морських сил Польщі.

Закладка корпусу відбулась в Польському місті Гданськ, де будують ці кораблі.

Корабель отримає ім’я ORP Jaskółka та бортовий номер 604. Він увійде до складу 12-го дивізіону тральщиків 8-ї флотилії берегової оборони у місті Свіноуйсьце.

Корабельня вже передала польському флоту три кораблі проєкту Kormoran 2, їх назвали Kormoran, Albatros та Mewa.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, на суднобудівній верфі Remontowa Shipbuilding у Гданську пройшла церемонія різання металу для четвертого мінного тральщика типу Kormoran II – ORP Jaskółka.

Зазначають, що експлуатація першого зразка дозволила модернізувати конструкцію наступних серійних міношукачів.

Завдяки цим покращенням тральщики Albatros і Mewa матимуть оптимальні можливості для роботи в складних гідрометеорологічних умовах.

У виданні Konflikty повідомили, що під час заходу оголосили імена двох наступних міношукачів. Це Rybitwa та Czajka з номерами 605 та 606.

Проєкт Kormoran II

Будівництво тральщиків проєкту Kormoran II розпочали у 2018 році. Першочергове замовлення було розраховане на три кораблі.

У червні 2022 року підписали контракт на будівництво трьох додаткових кораблів.

Кораблі цього типу мають водотоннажність 830 тонн і виготовлені з нержавіючої сталі. Попередні концепції конструкцій цього типу виробляли із композитних матеріалів.

Тральщик озброєний 35-мм спареною зенітною автоматичною установкою OSU-35K, трьома кулеметами калібру 12.7 мм WKM-Bm, а також двома пусковими установками із ПЗРК Гром.

OSU-35K – комплекс корабельного озброєння, створений польським консорціумом, до якого входить PIT-RADWAR, Zakłady Mechaniczne Tarnоw SA, Військово-технічний університет та Військово-морська академія.

До складу OSU-35K входить 35-мм автоматична гармата АМ-35, інтегрована головка спостереження та супроводу ZGS-35, блок системи управління вогнем та резервний пост управління вогнем.

ВМС Польщі Європа Польща Світ Суднобудування Сусіди Тральщик