fbpx
У Польщі запустили добровільну строкову військову службу

У Польщі запустили добровільну строкову військову службу

Європа Польща Світ Сусіди

У Краснику голова Міністерства національної оборони Польщі відкрив кампанію на заклик до добровільної строкової військової служби.

Про це йдеться у повідомленні Міністерство оборони Польщі.

З цієї нагоди у 32 населених пунктах Польщі проходять військові пікніки під гаслом «Приєднуйтесь до добровільної військової служби».

Крім того, по всій Польщі було створено 70 рекрутських пунктів.

«Набуття чинності законом про захист Вітчизни є дуже важливою подією для польських збройних сил. Всі ми чудово знаємо, що відбувається за нашим східним кордоном, усвідомлюємо погрози. Ці загрози реальні — Росія напала на Україну, за нашим кордоном триває війна», – заявив Маріуш Блащак, міністр національної оборони.

Маріуш Блащак, міністр національної оборони. Травень 2022. Фото: Міноборони Польщі

Мета керівництва Польщі полягає в тому, щоб Військо Польське налічувало 300 000 осіб, у тому числі 250 000 професійних солдатів.

Новий вид служби має стати ефективним механізмом збільшення чисельності Війська Польського та нарощування його резервів, які навчаться володіти зброєю.

Цього року доступно 15000 місць для добровольців на строковій військовій службі.

Кандидати незабаром розпочнуть майже місячну базову підготовку в одній із військових частин.

Військові Польщі. Фото: Міноборони Польщі

Потім вони перейдуть до спеціалізованого навчання, яке триватиме до 11 місяців.

Після проходження добровільної служби вони зможуть вступити до лав територіальних військ оборони, чинного резерву або професійної військової служби. Кожен доброволець отримуватиме заробітну плату у розмірі 4560 злотих (1040 доларів США), матиме пріоритет при наборі на професійну військову службу та роботу в державному управлінні, а також матиме можливість професійного розвитку.

Нагадаємо, Міністерство оборони США аналізує можливості швидшої доставки танків Abrams до Польщі. Йдеться про прискорення поставок нових машин, а також передачу наявних до виготовлення остаточної версії.

Європа Польща Світ Сусіди