fbpx
У порту “Кавказ” внаслідок атаки затонув пором з пальним “Конро Трейдер”

У порту “Кавказ” внаслідок атаки затонув пором з пальним “Конро Трейдер”

Вибухи Війна з Росією Втрати Росії Керченська протока Пожежа Росія Флот

У російському порту «Кавказ», що розташований на Таманському півострові затонув залізничний пором «Конро Трейдер», який забезпечував пальним окупантів у Криму.

Про це повідомив так званий оперативний штаб Краснодарського краю РФ ввечері у четвер, 22 серпня.

У російських пропагандистських пабліках заявляли, що нібито пором був уражений українською протикорабельною ракетою «Нептун». Українська сторона офіційно не коментувала цей інцидент.

Після початку масштабної пожежі на поромі, який був у порту «Кавказ» на місце події було направлено пожежний потяг та понад 100 осіб і 34 одиниці техніки.

Але це не допомогло врятувати російський корабель, який вони активно використовували для забезпечення свого угруповання військ на тимчасово окупованому півострові. І «Конро Трейдер» затонов.

«Внаслідок отриманих пошкоджень пором в акваторії порту «Кавказ» затонув. Осередків загоряння на території самого порту немає», – йдеться у повідомленні так званого оперативного штабу.

У свою чергу керівник Темрюкського району Краснодарського краю, де саме розташований порт «Кавказ» повідомив, що в момент удару на поромі було 30 цистерн з пальним. На також борту перебували члени екіпажу.

Згодом губернатор регіону Веніамін Кондратьєв, заявив, що вдалося врятувати 17 членів екіпажу, а ще двох людей шукають.

Наразі українське військове командування не надало жодної офіційної інформації з приводу знищення важливого для російської логістики корабля.

Бо він був єдиним великим поромом, який курсував між окупованою Керчю і Росією.

Варто нагадати, що російський залізничний пором «Конро Трейдер» не вперше потрапляє під удар.

Попередній раз він був уражений балістичною ракетою ATACMS в ніч на 30 травня, біля причалу Керченського морського рибного порту. Однак тоді він зазнав не критичних пошкоджень.

Вибухи Війна з Росією Втрати Росії Керченська протока Пожежа Росія Флот