fbpx
У Повітряних силах прокоментували атаку на ЗРК Patriot

У Повітряних силах прокоментували атаку на ЗРК Patriot

Війна з Росією ЗРК ЗРК Patriot Командування Повітряних Сил ЗСУ ППО та ПРО Ракетний удар США Україна Х-47м2 "Кинджал"

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував інформацію про начебто ураження ЗРК Patriot під час ракетної атаки напередодні.

Він зауважив, що знищити весь комплекс ракетою “Кинжал” неможливо.

Також уточнив, що система протиповітряної оборони Patriot складається з командного пункту, де перебуває бойова обслуга. Особовий склад відстежує повітряну обстановку та обробляє інформацію в зоні своєї відповідальності.

Крім того, є радар, який розташований на певній відстані та забезпечує комплекс інформацією.

Зенітно-ракетний комплекс Patriot українських військових. Україна. Квітень 2023. Кадр з відео Збройних Сил України

До складу системи входить до восьми пускових установок, у кожній з яких по 4 транспортно-пускових контейнери. Вони також розташовані на певній відстані.

От власне це і є Patriot. Знищити систему якимось там “Кинжалом” неможливо. Тому все що вони там розповідають – хай залишиться в архіві їхньої пропаганди“, – сказав Юрій Ігнат

Також він підкреслив, що комплекс може працювати в ручному, напівавтоматичному та автоматичному режимах. Саме автоматичний режим дозволив відбити ракетну атаку на Київщину напередодні.

ЗРК Patriot українських військових. Кадр з відео ПС ЗСУ

Саме в автоматичному режимі роботи Patriot може без втручання людини збивати повітряні цілі, як це було минулої ночі. Автоматика, власне, тут швидкість прийняття рішень, виявлення цілей та і застосування озброєння“, – додав Юрій Ігнат.

У Білому домі також не підтвердили інформацію про знищення чи пошкодження ЗРК Patriot під час ракетного удару по Києву.

Я не можу підтвердити повідомлення про ураження системи Patriot в Україні“, – сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Також він додав, що у випадку, якщо комплекс справді був пошкоджений і потребує ремонту за межами України, США “безумовно допоможуть з цим”.

Зауважимо, що до цього CNN з посиланням на анонімне джерело повідомили, що ЗРК Patriot, ймовірно, була пошкоджена, а не знищена як про це заявили у РФ.

Нагадаємо, під час нічної атаки на Київ 16 травня сили ППО знищили 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинжал”, 9 крилатих ракет “Калибр” та три ракети наземного базування, ймовірно, С-400 та “Искандер-М”.

Згодом у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ уточнили, що за добу було знищено 10 ракет наземного базування (С-400, “Искандер-М”).

Війна з Росією ЗРК ЗРК Patriot Командування Повітряних Сил ЗСУ ППО та ПРО Ракетний удар США Україна Х-47м2 "Кинджал"