fbpx
У результаті обстрілу поранено двоє бійців ЗСУ

У результаті обстрілу поранено двоє бійців ЗСУ

Війна на Донбасі Донбас Поранені Україна

У результаті обстрілу бойовиками позицій наших армійців поранено двоє бійців ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба Операції об’єднаних сил.

Російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню та обстріляли наші позиції поблизу населеного пункту Південне.

Унаслідок ворожих пострілів з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї отримали осколкові поранення двоє військовослужбовців Об’єднаних сил.

Воїнів швидко доставили до медичного закладу, де їм надається належна медична допомога. Стан здоров’я поранених – задовільний, – повідомили у пресслужбі

Гранатометні постріли ВОГ-17М калібру 30 мм з Росії на Донбасі для АГС-17. 2015 рік.

Про факт порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, повідомили представникам ОБСЄ через Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Окрім обстрілів бойовики здійснюють дистанційне мінування лінії зіткнення на Донбасі.

Днями було зафіксовано застосування окупаційними силами Росії мін ПОМ-2, які встановлювались за допомоги спеціальних контейнерів ПКМ-1.

ПКМ-1 – переносний комплект мінування є засобом дистанційної установки мінних полів. Комплект складається з примітивної пускової установки, підривного пристою, котушок з кабелем.

Окупаційні сили Росії на позиції з ПКМ-1

За допомогою комплекту підрозділ може встановлювати мінні поля перед своїм переднім краєм, в тому числі й в умовах безпосереднього зіткнення з противником.

Принцип роботи – при приєднанні касети до установки, контакти касети та установки замикаються між собою. При подачі електроімпульсу від підривної машинки або будь-якого іншого джерела струму запалюється пороховий заряд в касеті, який викидає міни.

Принцип роботи ПКМ-1

Касети з різними типами мін ідентичні за розмірами та розрізняються лише маркуванням. Мінне поле будь-якої протяжності можна встановлювати послідовно, переміщаючись по траншеї після кожного пуску на 8-10 метрів.

Війна на Донбасі Донбас Поранені Україна