fbpx
У Росії дослідний Ил-112 здійснив другий політ за два роки

У Росії дослідний Ил-112 здійснив другий політ за два роки

Авіабудування Авіація Азія Ил-112 Росія Сусіди

У Росії дослідний зразок військово-транспортного літака Ил-112, учора 30 березня 2021 року, здійснив другий політ за два роки.

Про це повідомила російська авіабудівна корпорація.

Політ здійснили на аеродромі воронежського авіабудівного підприємства ПАТ «ВАСО».

Цього разу тестували режими роботи силової установки, стійкість та керованість літака, робота його основних систем.

Тривалість учорашнього польоту склала 30 хвилин та, як заявляється, він пройшов у штатному режимі і польотне завдання було виконане.

Перший політ дослідного зразка легкого турбогвинтового військово-транспортного літака Ил-112В відбувся 30 березня 2019 року, зазначається, що упродовж двох років тривали доопрацювання конструкції та зменшення ваги літака.

Другий політ військово-транспортного літака Ил-112В

За словами розробників, у перспективі Ил-112В може замінити морально та технічно застарілий Ан-26.

Програма легкого військово-транспортного літака з’явилася в 2008 році, коли росіяни заявили, що радянські літаки Ан-24, Ан-24Т та Ан-26 більше не можуть залишатися основними «робочими конячками» військово-транспортної авіації (ВТА).

Їхні спадкоємці, згідно з виданими тактико-технічним завданням, крім сучасних льотних характеристик, повинні повторити сильну відмінну особливість ветеранів – здатність літати з грунтових аеродромів, маючи велике вантажне навантаження.

Роботи з турбогвинтовими Ил-112 доручив заморозити в 2009 році тодішній міністр оборони Анатолій Сердюков. Основною причиною називалався брак фінансових коштів, але були і претензії технічного плану. Наприклад, обидва двигуни замість заявлених 3,5 тис. к.с. видали всього близько 2,8 тис..

Другий політ військово-транспортного літака Ил-112В

Командування Військово-повітряних сил (ВПС) Росії в кінці грудня 2012 року представило Сергію Шойгу обгрунтування на відновлення проекту легкого військово-транспортного літака Ил-112.

В Росії потребу парку військово-транспортної авіації у Ил-112 оцінюється в обсязі понад 100 літаків – військових становить 55 одиниць, ФСБ – 26 одиниць, МВС – десять одиниць і «Роскосмоса» – десять одиниць.

Авіабудування Авіація Азія Ил-112 Росія Сусіди