fbpx
У Росії готуються модернізувати Су-57

У Росії готуються модернізувати Су-57

Авіабудування Авіація Азія Винищувач ПКС Росії Росія Світ Су-57

У Росії готуються модернізувати багатоцільові винищувачі Су-57.

Про це пише «Интерфакс».

У лютому 2021 року керівник російського мінпромторга Денис Мантуров заявив про роботи над «посиленням бойових можливостей винищувача».

За його словами, у даний час на авіазаводі в Комсомольську-на-Амурі розгортається серійне виробництво винищувачів Су-57 – ведеться модернізація виробництва, продовжується впровадження нових технології.

Су-57 тільки став на озброєння, тільки постачається, а ми вже думаємо та готуємось над новим етапом модернізації. Це постійний процес, – сказав Мантуров.

Наприкінці минулого року Росія отримала на озброєння перший багатоцільовий винищувач Су-57, упродовж 2021 року на озброєння російської армії має надійти ще чотири літаки.

Літак переданий напередодні та ті що будуть побудовані упродовж 2021 року оснащуватимуться двигунами першого етапу. Перші ж винищувачі Су-57 з двигунами другого етапу будуть зібрані у 2022 році.

Загалом за контрактом підписаному у 2019 році міністерство оборони Росії отримає 78 багатоцільових літаків Су-57, термін поставки – до 2028 року.

Винищувач Су-57

У Росії відносять цей літак до винищувачів п’ятого покоління та заявляють про надзвукову крейсерську швидкість польоту, внутрішньофюзеляжне озброєння, радіопоглинаюче покриття (технологія «стелс»), а також новітній комплекс бортового обладнання.

В грудні 2019 року у Хабаровському краї в Росії розбився перший серійний винищувач Су-57 (Т-50). За попередньою причиною аварія сталась через відмову системи управління літака.

Багатоцільовий літак 5-го покоління Су-57

Це була перша аварія винищувача цього типу. Повідомляється, що літак ще не був переданий військовим та належав заводу виробникові.

Дослідні зразки для льотних випробувань виготовляються на авіаційному заводі Комсомольск-на-Амурі.

Авіабудування Авіація Азія Винищувач ПКС Росії Росія Світ Су-57