fbpx
У Росії на смітнику знайшли покинутий Т-90

У Росії на смітнику знайшли покинутий Т-90

Бронетехніка Росія Сусіди Т-90 Танк

У Росії серед куп сміття знайшли покинутий танк Т-90.

Про це інформує Мілітарний.

У Волгограді, місцеві жителі, на території покинутого аеропорту в Кіровському районі міста, знайшли російський танк Т-90, який не охоронявся, пише російське видання «Новая газета».

Покинута бойова машина знаходиться на пустирі у кущах в оточенні відходів армійської життєдіяльності, у вигляді куп зі сміттям.

Журналісти які виїхали на місце, повідомляють що машина не охороняється, але поки не розібрана на дрібні запчастини вандалами і мародерами.

У відкритих ящиках лежать інструменти і дрібні запчастини, також на місці буксирувальні троси і брезентові чохли. Не розбита і дорога оптика прицілів і триплекси.

За їхніми словами, машина провела в заростях і без нагляду не один день.

Танк буквально “вріс” в місцевість, це видно по слідах. Він весь в пилу, – розповіли очевидці.

Місцеві жителі, які повідомили про знахідку, кажуть, що машина стояла там кілька днів без руху. Скільки насправді бойова машина перебувала без нагляду – незрозуміло.

На місце вже прибули військові та вирішується питання з транспортуванням танка. У пресслужбі Південного військового округу журналістам пояснили, що покинутий танк брав участь в тренуваннях з нагоди проведення форуму «Армія-2021».

Т-90 «Владимир» — сучасний російський основний бойовий танк. Створений в кінці 1980 — початку 1990-х років як глибока модернізація танка Т-72Б, під індексом Т-72БУ, але у 1992 році був принятий на озброєння вже під індексом Т-90.

Танк Т-90М, фото Уралвагонзавод, березень 2021

На сьогодні, армія Росії отримує нову версію танка Т-90М «Прорив» (об’єкт 188М). Ключова відмінність – баштовий модуль нової конструкції з багатошаровим бронюванням та розміщенням боєукладки поза бойовим відділенням. Танк обладнаний автоматизованою системою управління вогнем «Калина». Маса модернізованої машини – 48 т.

Бронетехніка Росія Сусіди Т-90 Танк