fbpx
У Росії палає корвет «Проворный»

У Росії палає корвет «Проворный»

Балтія ВМФ Росії Корвети Пожежа Росія Світ Сусіди Флот

У Росії на суднобудівному заводі «Северная верфь» у Санкт-Петербурзі палає корвет «Проворный» проєкту 20385, що зараз будується.

Про це інформує Мілітарний.

Загоряння на палубі корабля складає 100 квадратних метрів.

У результаті інциденту постраждало три особи.

«Стан одного чоловіка оцінюється як середньої ступені тяжкості, двох інших – як задовільні», – розказали про стан постраждали на станції швидкої допомоги.

Корабель мали передати ВМФ Росії за рік, а проходити службу він мав на Камчатці.

«У результаті пожежі, що виникла на корветі “Проворный”, постраждала ходова рубка головного компандного поста та башенно-мачтова конструкція»,  – написали в ТАСС.

Багатоцільові корвети цього проєкту призначені для виявлення і знищення підводних човнів і надводних кораблів противника в ближній морській зоні, забезпечення висадки десанту, охорони прибережної зони, супроводу інших кораблів.

Корвет проєкту 20385 розроблений на базі кораблів проєкту 20380. Він відрізняється від них подовженим корпусом і універсальним корабельним комплексом 3С14.

Водотоннажність корвета проєкту 20385 – 2500 тонн, довжина – 104 метри, ширина – 13 метрів. Швидкість – до 27 вузлів, дальність плавання – 3500 морських миль.

Корвет «Гремящий» проєкту 20385 ВМФ РФ. Фото: ЗМІ РФ

Екіпаж – 99 осіб. До складу озброєння входять універсальний корабельний комплекс з можливістю застосування всього сімейства ракет «Калибр» і «Оникс».

Додатково корабель має ЗРК «Редут», 100-мм артилерійська установка А-190-01, два 30-мм зенітних арткомплекса АК-630М, а також протичовновий комплекс «Пакет». До авіагрупи корвета входить палубний протичовновий вертоліт Ка-27ПЛ.

У грудні 2020 року під час підйому Андріївського прапора на корветі «Гремящий» аналогічного проєкту один з телеоператорів звалився за борт з корми прямо в крижану воду.

Співробітник, як стало відомо пізніше, петербурзького видання «Город+», після команди «Підняти!» вирішив пересунути триногу та звалився.

Нагадаємо, у грудні 2020 року у Росії видали замовлення на ще шість корветів для військово-морського флоту.

Будівництвом корветів проєктів 20380 та 20385 займеться Амурській суднобудівний завод у Комсомольську-на-Амурі.

Балтія ВМФ Росії Корвети Пожежа Росія Світ Сусіди Флот