fbpx
У Росії починаються масштабні військові навчання

У Росії починаються масштабні військові навчання

ЗС Росії Навчання Росія Сусіди

У Росії починаються масштабні військові навчання, в тому числі і на окупованих українських територіях.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні, 9 серпня, у Росії починаються масштабні військові навчання, які триватимуть до 15 вересня, в тому числі і на окупованих українських територіях, повідомляє «Радіо Свобода». Навчання пройдуть на 20 полігонах.

До навчань планують залучити підрозділи всіх родів військ, кораблі Чорноморського флоту і Каспійської флотилії, понад 80 літаків і гелікоптерів.

Місцями проведення тренувань стануть полігони та військові об’єкти розташовані в Астраханській та Ростовській областях, на Ставропіллі і Кубані, в Адигеї, Дагестані, Північній Осетії, Чечні, в окупованому українському Криму і на російських військових базах у Вірменії та сепаратистських регіонах Грузії – Абхазії і Південній Осетії.

На вересень заплановані спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021».

Раніше стало відомо, що Міністерство оборони Росії планує створити близько 20 нових з’єднань і військових частин у Західному військовому окрузі країни.

Таким чином, збільшить свою військову присутність біля українських кордонів.

За словами міністра оборони Росії, причиною рішення стала активність НАТО на чолі з США поблизу російських кордонів. Нові військові формування з’являться в районах що межують з Україною, Білоруссю, країнами Балтії та Фінляндією.

«Дії наших західних колег руйнують систему безпеки у світі та змушують нас вжити заходів адекватної протидії. Ми постійно вдосконалюємо бойовий склад військ. До кінця року в Західному військовому окрузі буде сформовано близько 20 з’єднань і військових частин», – заявив Шойгу.

Міністр додав, що до кінця року у військові частини Західного округу поставлять близько двох тисяч одиниць сучасної зброї і техніки.

Зазначимо, що з кінця березня Росія сконцентрувала біля України і в окупованому Криму, значну кількість своїх військ.

ЗС Росії Навчання Росія Сусіди