fbpx
У Росії показали бомбометання з БПЛА «Охотник»

У Росії показали бомбометання з БПЛА «Охотник»

Авіаційне озброєння Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Росія Світ Сусіди

У Росії вперше показали бомбометання з важкого реактивного безпілотника «Охотник».

Про це інформує Мілітарний.

Російський важкий ударний безпілотник (БПЛА) С-70 «Охотник» завдав бомбового удару по наземній цілі, відео застосування озброєння було показано у російських ЗМІ.

У якості озброєння було використано 250-ти кілограмову фугасну авіаційну бомбу.

Авіабомба знаходилася у внутрішньому відсіку фюзеляжу, що забезпечило безпілотнику зменшену радіолокаційну помітність.

Судячи з відео, бомбометання проводилося з висоти 600 метрів. Стверджується, що під час авіаудару, фугасна авіабомба точно вразила наземну ціль, потрапивши в її центр.

Подібне відео застосування озброєння російським ударним дроном «Охотник» було вперше продемонстровано широкому загалу.

Минулого тижня показали безпілотник С-70 «Охотник» з плоским соплом реактивного двигуна. Перша демонстрація відбулася на Новосибірському авіаційному заводі імені Чкалова.

Розробники стверджують, що завдяки плоскому соплу радіолокаційна помітність безпілотника значно зменшилася. Також знижується й інфрачервона помітність у задній півсфері літального апарату.

Роботи за програмою «Охотник» ведуться в російському ДКБ Сухого з 2011 року. Безпілотник побудований за схемою «літаюче крило». За планами розробників, БПЛА буде використовуватися для ударів по об’єктах противника без заходу в зону дії його систем протиповітряної оборони пілотованих літаків.

Апарат зможе нести у внутрішніх відсіках озброєння ракети та авіабомби загальною масою до 2,8 тонни. Його довжина – 14 м, розмах крила – 19 м, злітна маса безпілотника становить понад 20 тонн. За непідтвердженими даними, дальність польоту російського апарату складе близько шести тисяч кілометрів. Важкий БПЛА зможе виконувати польоти на швидкості до однієї тисячі кілометрів на годину.

Перший політ у рамках програми здійснив експериментальний зразок у серпні 2019 року. Він тривав 20 хвилин.

Авіаційне озброєння Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Росія Світ Сусіди