fbpx
У Росії показали бронетранспортер ДТ-БТР для Арктики

У Росії показали бронетранспортер ДТ-БТР для Арктики

Азія Бронетехніка ЗС Росії ОПК Росія Світ Сусіди

У Росії показали прототип дволанкового арктичного гусеничного бронетранспортера ДТ-БТР.

Про це інформує Мілітарний

У публікації російських ЗМІ йдеться, що нова машина ДТ-БТР з дистанційно керованим бойовим модулем, призначена для виконання операцій у суворих умовах Арктики.

Передбачається, що дволанковий снігоболотохідний транспортер використовуватиметься насамперед для транспортування та вогневої підтримки особового складу у складних кліматичних умовах.

Машина розроблена для роботи в умовах Арктики, Сибіру та Далекого Сходу.

Дослідження показали, що для дій в Арктиці потрібна нова структура транспортного парку збройних сил Росії.

Для виконання найрізноманітніших завдань, розроблено високоуніфіковане снігоболотохідне сімейство техніки під назвою «Вездесущий» (ДТ-10ПМ, ДТ-20ПМ, ДТ-30ПМ) вантажопідйом 30 000 кг. Воно стало основою розміщення різного озброєння.

Окрім того, до державних випробувань підготовлено та створено на базі ДТ-30ПМ важку ремонтно-евакуаційну машину РЕМ-ГТ (дослідно-конструкторська робота «Евакуатор-ГМ»).

З її допомогою проводитиметься технічне обслуговування, військовий ремонт та буксирування техніки.

Також, збройні сили Росії отримають нову броньовану машину «Напарник». У вересні 2021 року підписано наказ міноборони країни-агресора на постачання до армії спаціальної машини супроводу та управління 4386 (МСІУ 4386).

Захищений автомобіль «Напарник» призначений для супроводу автомобільних колон, що перевозять спеціальну техніку, доставки особового складу та документації, а також розміщення пункту управління в місцях проведення робіт зі спеціальною технікою. Новий бронеавтомобіль МСІУ-4386 входить в сімейство броньованих машин «Тайфун».

Машина може експлуатуватися в будь-якому діапазоні температур, перевозитися авіаційним, морським та річковим транспортом. Бронювання забезпечує надійний захист екіпажу від стрілецької зброї.

Азія Бронетехніка ЗС Росії ОПК Росія Світ Сусіди