fbpx
У Росії показали виробництво танка «Армата»

У Росії показали виробництво танка «Армата»

Азія Бронетехніка ЗС Росії Росія Світ Сусіди Танк

У Росії показали завершальний процес виробництва танка Т-14 на платформі «Армата».

Про це інформує Мілітарний.

Під час візиту делегації міністра оборони Росії на «Уралвагонзавод», у складальному цеху, якого військовим продемонстрували технологічну лінію виробництва танків Т-72Б3М, Т-90М та Т-14 на базі важкої уніфікованої платформи «Армата».

Делегація також ознайомилася з виробництвом окремих систем та агрегатів бойових машин.

На представлених офіційних фотографіях вперше продемонстрували дистанційно керовану башту танка Т-14 без захисного зовнішнього кожуха.

У такому вигляді у бойової машини можна побачити деякі деталі навісного обладнання, наприклад комплекс активного захисту та прицільні комплекси.

Ще з фото видно, що була змінена принаймні зовнішня частина лобової деталі корпусу танка де розташовані елементи динамічного захисту, і були допрацьовані бортові екрани.

Нагадуємо, що у Росії завершення державних випробувань Т-14 на платформі «Армата» перенесли ще на один рік. Їх планується завершити в наступному році. У 2015 році віцепрем’єр Дмитро Рогозін заявив, що випробування «Армата» знаходяться на завершальній стадії.

Російський танк Т-14 на платформі «Армата»

Через п’ять років, міністр промисловості та торгівлі Росії Денис Мантуров повідомив, що випробування планується завершити у 2020 році.

У 2020 році також повідомлялось, що на 2021 рік було заплановано поставляти танки серійно. Цього року російська армія отримала тільки дослідно-промислову партію Т-14 у кількості 20 машин. Раніше повідомлялося, що міноборони уклало контракт на постачання двох батальйонів танків Т-14 та батальйону БМП Т-15 на платформі «Армата».

Російський танк Т-14 на платформі «Армата»

Т-14

Т-14 ( Об’єкт 148) — перспективний російський основний бойовий танк на гусеничній платформі «Армата». Його екіпаж розміщений у бронекапсулі, а башта керується дистанційно. На базі платформи розроблені також, бойова машина піхоти Т-15 та броньована ремонтно-евакуаційна машина Т-16.

Танк озброєний 125-мм гладкоствольною гарматою 2А82-1М, здатною застосовувати керовані ракети. Бойова машини оснащена комплексом активного захисту «Афганит» для протидії ракетам та снарядам противника.

Азія Бронетехніка ЗС Росії Росія Світ Сусіди Танк