fbpx
У Росії пропонують припинити видачу паспортів ухилянтам за кордоном

У Росії пропонують припинити видачу паспортів ухилянтам за кордоном

Війна з Росією Призов (Строкова служба) Росія Світ Сусіди

Російське міністерство закордонних справ хоче призупинити видачу закордонних паспортів ухилянтам, які перебувають за кордоном.

Про це пише TRT.

Йдеться про призупинення видачі паспортів у консульських установах громадянам країни-агресорки, які підлягають призову на військову службу і отримали електронну повістку.

Відповідна публікація з’явилася на федеральному порталі правових актів.

Також пропонується встановити заборону на виїзд з Росії громадянам, які підлягають призову на військову службу.

Заборона на видачу закордонних паспортів консульськими установами за кордоном також стосуватиметься фігурантів кримінальних справ, співробітників з допуском до державної таємниці, банкрутів, державних службовців та військових, які звільнилися зі служби менш ніж п’ять років тому.

Таким чином, росіяни будуть змушені повернутися в РФ, аби отримати чи змінити потрібні документи.

При цьому, згідно з чинним законом про мобілізацію в РФ, отримання електронної повістки автоматично обмежує виїзд з країни, а ті, хто підлягає призову, повинні повідомляти військкомат про намір виїзду за кордон.

У квітні уряд РФ оприлюднив постанову про «єдиний реєстр відомостей про військовозобов’язаних громадян», який запрацює 31 жовтня цього року. А з листопада міністерство оборони країни-агресорки планує розпочати розсилати електронні повістки.

У єдиному реєстрі буде зафіксовано всі дані про громадян, які підлягають військовому обліку, а також статус вручення повістки.

Якщо громадянин, який підлягає призову, не відвідає військкомат протягом 20 днів, він втратить право оформляти закордонний паспорт, ставати приватним підприємцем або самозайнятим, а також продавати нерухомість.

Зазначимо, що у 2021 році, згідно з даними ООН, близько 10 млн громадян РФ мешкали за кордоном. Також через повномасштабну війну з Україною та об’явлення мобілізації з країни виїхали не менш, ніж 700 тисяч людей.

Війна з Росією Призов (Строкова служба) Росія Світ Сусіди