fbpx
У Росії розгортають перший полк гіперзвукового «Авангарду»

У Росії розгортають перший полк гіперзвукового «Авангарду»

Гіперзвукові ракети Ракетобудування Росія Світ Сусіди

У Росії готуються до розгортання першого полку гіперзвукових ракет комплексу «Авангард».

Про це інформує Мілітарний.

У соціальних мережах опубліковані супутникові зображення робіт з розміщення першого полку російського ракетного комплексу, оснащеного керованим бойовим блоком «Авангард».

Російські ракетні війська стратегічного призначення (РВСП) готуються прийняти на бойове чергування міжконтинентальні балістичні ракети (МБР) керованим гіперзвуковим бойовим блоком «Авангард».

У 13-й ракетній дивізії тривають роботи щодо переозброєння на нові ракетні комплекси.

Гіперзвуковий блок (глайдер) запускається до цілі за допомогою міжконтинентальної балістичної ракети УР-100Н УТТХ.

В даний час ведуться роботи з підготовки шахтних пускових установок. Завантаження ракет і приведення їх у бойову готовність заплановано на четвертий квартал 2021 року.

На знімках показані 4 шахти під МБР УР-100Н УТТХ з гіперзвуковими бойовими блоками в Домбровському районі Оренбурзької області. Також створено новий командний пункт 621-го полку та випробувальна шахта для ракетного комплексу.

У неповному складі перший полк «Авангард» приступив до бойового чергування ще в грудні 2019 року. Другий полк, оснащений гіперзвуковими бойовими блоками, заступить на чергування в 2023 році. Про це на початку серпня повідомив командир 13-ї ракетної дивізії генерал-майор Андрій Черевко.

У липні, Росія випробували перспективну гіперзвукову ракету «Циркон». Фрегат ВМФ Росії «Адмірал Горшков» виконав успішний пуск гіперзвукової ракети по наземній цілі.

«За даними об’єктивного контролю, ракета «Циркон» прямим попаданням успішно вразила ціль на дальність понад 350 км», – зазначили у відомстві, з уточненням, що наземна ціль знаходилася на узбережжі Баренцевого моря.

Заявлено, що в ході випробувань також були підтверджені тактико-технічні характеристики ракети. Так, швидкість польоту «Циркону» становила понад 8300 км/год.

Гіперзвукові ракети Ракетобудування Росія Світ Сусіди